У вас також залишилися мандарини після Нового року?
Тоді я йду до Вас і пропоную спекти чудовий мандариновий пиріг
Ми разом із дітьми вирішили, що це найкраще, що може статися з мандаринами у новому році!
А чоловік сказав що пиріг до смаку, як Столичний кекс!
Інгредієнти
- яйця 3 шт
- молоко 50 мл (1/4 стакана)
- масло рослинне 150 г (2/3 стакана)
- цукор 150 г (6 ст.л. с горкой)
- ванільний цукор 1 ч.л.
- борошно 300 г (2 стакана + 2 ст.л. )
- розпушувач 15 г (1 ст.л. )
- мандарини 6-8 шт
- *обсяг склянки 200 мл
Кроки
-
Чищу мандарини та кожну мандаринку розрізаю вздовж навпіл.
На пиріг знадобиться приблизно 5-8 мандаринок, їх кількість залежатиме від розміру вашої форми і, звичайно, розміру самих мандаринів. -
Залишилося підготувати форму для випікання.
Дно форми я застелила пергаментом. А боки змащу маслом і ще обсиплю борошном, щоб готовий пиріг легко можна було дістати з форми.
На дно форми насипаємо ложку цукру.
І викладаємо мандарини, зрізом вниз-ось так.
Мандаринки так апетитно виглядають у формі. Завдяки їм пиріг вийде дуже соковитий та смачний. -
Заливаю мандарини тістом.
І для того, щоб тісто заповнило всі порожнечі, всі отвори, кілька разів постукаємо формою об стіл. А щоб пом’якшити удари, не розбудити і не потурбувати сусідів можна підкласти прихватку або рушник -
Відправляю пиріг у духовку: температура випікання 180ºC, нагрівання верха+низу, середній рівень духовки. Час випікання 40-50 хвилин.
*
Порада 1 . Температуру та час випікання даю орієнтовно.
Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою або зубочисткою – якщо шпажка виходить із середини сухого пирога, без слідів тіста, пиріг готовий.
Якщо верх пирога швидко зарум’янився, я зазвичай накриваю пиріг листом фольги та продовжую пекти до повної готовності.
.
Порада 2 . І маленька, але важлива порада: час випікання завжди залежить від розміру, тобто. діаметра вашої форми.
Чим більший діаметр, тим швидше випечеться пиріг, і навпаки, чим менша форма, тим пиріг вийде вищим і, відповідно, буде довше випікатися. -
Тільки подивіться, яка краса, чудовий пиріг вийшов! Ніжний, пишний смачний бісквіт та багато соковитих мандаринів.
Пиріг добре пропікається і виходить зовсім не клейкым.
Чоловік сказав, що до смаку схожий на Столичний кекс, а діти розтягли пиріг до чаю простий на ура, навіть про новорічні подарунки забули))) -
Можна посипати пиріг цукровою пудрою. Пудра виглядає як сніжок.
Упевнена, вам сподобається друзі, бо пиріг ще й дуже смачний. -
І як бачите, пиріг готується дуже швидко. виходить ніжний, соковитий, мені здається, що простіше за рецепт навіть не знайти.
І ось розріз нашого пирога. -
Готуйте на здоров’я, любі мої!
Смачного!