Торт Медовик на сковороді виходить ніжним, смачним та ситним. Готується просто, чудовий рецепт для тих, у кого немає духовки.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тесту:
- вершкове масло 100 г
- мед 60 г
- цукор 150 г
- яйця 3 шт
- крем 2 ст.л.
- борошно 400 г
- соди 1 ч.л.
- Для крему:
- крем 600 г
- цукор 100 г
- загусник для сметани 2 г
Кроки
-
Приготування торта почнемо із приготування тіста. У вогнетривку або залізну миску викладаємо вершкове масло, мед та цукор. Ставимо миску на водяну баню і прогріваємо її до тих пір, поки мед і олія повністю не розтануть, а цукор не розчиниться. До кипіння суміш не доводимо. Знімаємо миску з вогню та всипаємо соду. Ретельно перемішуємо і залишаємо на 5-7 хвилин, суміш повинна злегка спінитися. У медово-цукрову суміш вводимо по одному яйця. Суміш має трохи охолонути, щоб яйця не згорнулися, тому перевірте її на дотик. Все ретельно перемішуємо до однорідності. Додаємо сметану (я брала жирністю 20%) та перемішуємо. Додаємо просіяне борошно і замішуємо м’яке тісто. Тісто виходить м’яким та липким, тому краще спочатку його вимішувати віночком, а потім ложкою. Миску з тістом накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник на кілька годин.
-
Поки тісто охолоджується, можна приготувати крем. Якщо ви використовуєте сметану жирністю більше 20%, загусник додавати не потрібно, якщо менше (у мене 20%), потрібно додати на 600 гр 1 пакетик загусника для сметани або вершків. Сметану перекладаємо в миску і додаємо цукор і загусник. Збиваємо міксером, поки|доки| цукор не розчинитися – крем готовий. Крем відправляємо в холодильник охолоджуватися і займемося випіканням коржів. Коли тісто добре ущільниться, дістаємо його з холодильника, викладаємо на припилений борошном робочий стіл, скочуємо його в ковбаску і ділимо на 6 рівних частин (це, якщо смажити коржі на сковороді діаметром 22 см). Кожну частину трохи округляємо і залишаємо собі для роботи одну кульку тесту, а решту перекладаємо на тарілку і відправляємо в холодильник. Кожну кульку тіста розкочуємо в коло відповідного діаметра. Прикладаємо тарілку, обрізаємо зайве тісто та переносимо майбутній корж на суху сковороду. Смажимо на середньому вогні 3-4 хвилини, за цей час корж піднімається, його поверхня міхуриться. Перевертаємо корж на інший бік і обсмажуємо ще 1 хвилину, так готуємо всі 6 коржів. Тісто, обрізане при формуванні коржів, теж обсмажуємо, ріжемо на смужки, підсушуємо на сковороді і подрібнюємо блендером – цю крихту використовуватимемо для обсипання торта. Збираємо торт, кожен корж змащуємо щедрою порцією крему і складаємо коржі щільною стопочкою. Верх і боки торта також обмазуємо кремом, обсипаємо крихтою торт з усіх боків. Відправляємо медовик у холодильник на 4-5 годин (або на довше) для просочення. Торт Медовик на сковороді готовий! Докладніший рецепт приготування дивіться на відео. Смачного!