Цим рецептом чебуреків, ще 10 років тому, зі мною поділилася знайома із Криму, яка тоді працювала у Чебуричній.
Чебуреки виходять дуже смачні, соковиті, хрусткі та пухирчасті, як у чебуречній.
Обов’язково приготуйте! Вам сподобаються – гарантую!
Інгредієнти
- борошно ½ кг
- вода (окріп) 170 мл
- сіль 1 ч.л.
- рослинна олія 50 мл (3 ст.л.)
- Начинка
- фарш 300 г
- часник 1 шт
- вода 50-60 мл
- сіль
- Перець
- олія для смаження
Кроки
-
У мисці у мене 300 г фаршу зі свинини з яловичиною.
А для смаку та соковитості, я натру у фарш 1 цибулину.
Можна пропустити цибулину на м’ясорубці разом з фаршем, але в мене фарш вже готовий мені простіше потім ополоснути тертку, ніж мити м’ясорубку
У фарш додаємо чорний мелений перець та сіль за смаком.
Добре перемішуємо. -
І тепер додам один важливий інгредієнт, який є у кожному будинку, причому абсолютно безплатно. І це – звичайна вода
Додаю трохи води та добре перемішую.
Кількість води залежатиме від самого фаршу – може піти трохи більше або менше. Я додала десь 50-60 мл.
Порада. Воду у фарш я рекомендую додавати для соковитості та м’якості.
Якщо воду не додавати, фарш вийде дубовим. Замість води також можна додати бульйон. -
Ось такий за консистенцією виходить фарш, він став м’якший і однорідніший, при цьому не надто рідкий.
Вода змішається з фаршем і в чебуреках утворюється неймовірно смачний ароматний соковитий бульйончик.
Фарш вже готовий залишу його буквально, хвилин на 10-15, щоб він настоявся і всі інгредієнти потоваришували. -
Тісто вже готове, почнемо ліпити чебуреки.
Дошку посипаю борошном.
З тіста роблю “ковбаску” та розрізаю на однакові шматочки.
У мене вийшло 10 шматочків.
Обов’язково накриваю тісто пакетом або рушником, поки розгортаю чебурек, щоб воно не завітрилося. -
Розкочую кожен шматочок тіста в тоненький коржик.
Заварне тісто виходить просто чудове. Легко розкочується, не липне до рук, його можна розкочувати навіть без борошна. -
Кладу начинку, приблизно столову ложку.
-
Випускаю повітря і дуже добре намагаюся зліпити краї чебурека.
-
Я вже розігріла олію, доки ліпила чебуреки. Смажитиму в глибокій сковороді, у великій кількості олії. Вогонь роблю помірний, щоб чебуреки добре просмажилися всередині та не згоріли зовні.
Викладаю чебуреки, смажитиму по дві штучки. -
Смажимо чебуреки з двох боків до рум’яності.
Готові чебуреки перекладаю на тарілку – на паперові рушники, щоб прибрати надлишки олії. -
Подивіться, які вони у нас пупірчасті виходять, завдяки заварному тісту та олії.
З цієї кількості тесту у мене вийшло 10 чебуреків.
Дуже смачні. Корочка тоненька і хрумка. Тісто дуже вдале, зовсім не дубове. І подивіться, як багато пухирець -
Давайте розламаємо один. Дивіться, скільки багато м’ясної начинки і бульйончик прямо випливає із чебурека. Це дуже-дуже смачно, друзі!
А бульйончик усередині чебурека утворюється саме тому, що ми додали трохи води до фаршу. -
Є чебуреки відразу, поки гарячі, з запалу з жару. Можна, звісно, і розігріти потім і навіть холодними їсти. Але в гарячому вигляді, найсмачніше.
Зробіть обов’язково ці чебуреки, друзі, вони вам сподобаються, гарантую! -
Смачного!