Нещодавно мені трапилося відео, як готують локшину в Італії. Я готую трохи інакше. Але дуже хотілося спробувати «італійської». Виявилося, що тісто ніжніше та легше з ним працювати. Пропоную і вам спробувати приготувати домашню локшину саме за таким рецептом.
Інгредієнти
- борошно 300+50 г
- яйця 2 шт.
- масло оливкове 2 ст. л.
- сіль ½ ч. л.
- вода 1-2 ст. л.
Кроки
-
У чашу вбиваю яйця. Додаю до них сіль та оливкову олію. Якщо немає оливкової, використовуйте звичайну соняшникову.
Поступово всипаю борошно та перемішую.
Залежно від розміру яєць, потрібно трохи більше або менше борошна, але має вийти така розсипчаста маса.
Акуратно, щоб не влити дуже багато, додаю воду і вимішую тісто.
Тісто має вийти пружним. Викладаю його на робочу поверхню та вимішую ще кілька хвилин.
Щоб було легше розкочувати тісто, поділяю його на порційні шматочки.
Присипаю робочу поверхню борошном і розкочують кожен шматочок тіста в дуже тонкий пласт.
Розрізаю пласт тіста на смужки. Ширину смужок вибирайте на власний розсуд. Я не люблю довгу локшину, яка звисає з вилки, тому нарізаю не надто широкі смужки.
Складаю смужки тіста один на одного і нарізаю тонкою соломкою. Звичайно ж зараз є новомодні машинки для приготування локшини, але я звик готувати локшину руками. Та й смачніша вона в такому виконанні (моя думка).
Нарізану локшину викладаю в тацю і залишаю просушитися кілька годин. За цей час перемішую кілька разів. Ось так, додавши трохи оливкової олії та води, тісто набуває зовсім іншої консистенції і з ним легше працювати.
Як варити локшину знають усі. Ставлю каструлю з водою на плиту та додаю сіль. Як тільки вода закипить, викладаю локшину та помішуючи готую 5 хвилин. Вимикаю плиту та накриваю каструлю кришкою. Залишаю ще на 1 хвилину та зливаю воду. Сьогодні у мене локшина із в’яленими томатами. Нарізаю дрібніші помідори і додаю до локшини, разом з маслом з баночки. Перемішую та подаю до столу. При необхідності можна посолити ще локшину, але як на мене, солі доданої у воду і в тісто, а також солі від помідорів цілком вистачає.