Фаршировані печериці приготовлені в духовці, завжди прикрашають святковий стіл, а ці (з куркою та сиром) просто підкорять Ваших гостей. Вони виходять апетитними та зникають з блюда просто миттєво. Печериці виходять соковитими, ароматними та дуже ситними! Насолоджуйтесь!)
Інгредієнти
Порції: –+
- печериці 600 г
- стегно куряче 600 г
- сир твердий 200 г
- цибуля ріпчаста 100 г
- крем 2 ст.л.
- часник 3 зубчик
- рослинна олія 3 ст.л.
- сіль за смаком
- чорний перець за смаком
Кроки
-
Почнемо приготування з підготовки самих печериць. Бажано, щоб вони були розміром більше середнього. Так, у мене на 550-600 г вийшло 12 штучок. Гриби акуратно чистимо і вирізаємо ніжку. Ніжку також очищаємо і відкладаємо убік: вона нам знадобиться для начинки. Очищені ніжки печериць нарізаємо невеликими кубиками.
-
Оскільки фарширувати печериці ми будемо курячим м’ясом, слід його заздалегідь відварити. Мені на цю кількість печериць знадобилося приблизно 600 г курячих стегн. Готувала їх у підсоленій воді та після закипання проварювала близько півгодини. Потім дістала їх з води і трохи остудила, щоб було зручніше різати. Коли м’ясо трохи охолоне, знімаємо шкірку, видаляємо кісточки і нарізаємо невеликими шматочками.
-
Крім того, я підготував три невеликі цибулини, загальною вагою приблизно 100 г і дрібно їх нашаткував.
-
Хорошенько розігріваємо сковорідку з олією і перекладаємо сюди цибулю. Коли він трохи підзолотиться, відправляємо туди нарізані печериці. Цибуля та грибочки обсмажуємо також до легкої золотистої скоринки. Потім до сковорідки відправляємо нарізане куряче м’ясо і продовжуємо обсмажувати. Через 3-4 хвилини додаємо улюблені спеції (чорний перець або суміш перців) і, при необхідності, підсолюємо (якщо вважаєте, що начинка мало солона).
-
Сюди ж відправляємо одну-дві ложки сметани, щоб начинка була більш соковитою, і добре перемішуємо. Сметану можна замінити жирними вершками (30 – 40 мілілітрів). За бажанням, для аромату, можна додати 2-3 зубчики подрібненого часнику. Все добре перемішуємо і вимикаємо.
-
Запікати печериці буду у прямокутній скляній формі, в яку в мене міститься приблизно 12 грибочків. Змащу її рослинним маслом.
Самі печериці всередині посипаю сіллю та приправою. -
На дрібній терці натираю 200 г твердого сиру. Потім заповнюємо начинкою печериці. Начинки у нас достатньої кількості, тому щільненько заповнюємо кожну шапочку, навіть робимо невелику «гірку». Ще є такий нюанс: для того, щоб при подачі на стіл печериці були стійкішими, переверніть шапочку і зріжте тоненьку пластиночку з верхівки. Виходить рівне денце.
-
Після того, як усі грибочки нафаршировані, на кожен із них щедро укладаємо сир. Навіть, якщо сирна гірочка здається дуже великою, не переживайте: у процесі приготування вона значно зменшиться у розмірі та утворює гарну рум’яну шапочку.
-
Запікати грибочки в духовці, розігрітій до 180 градусів, в режимі “низ-верх” без конвекції 25-30 хвилин. Щоб отримати рум’яну шапочку, за останні п’ять хвилин можна увімкнути режим конвекції.