Всім привіт! Пропоную приготувати цукати із апельсинових кірок! Відмінна домашня насолода, яка гарна сама по собі, а ще цукати можна додавати до випічки або десертів. Цукати надають випічці приємного цитрусового аромату.
Кроки
-
1. Ретельно промиваємо апельсини. Зрізаємо кінчики і робимо кілька вертикальних надрізів, знімаємо шкірку.
2. Замочуємо смужки у холодній воді на 2 години. Зливаємо воду.
3. Готуємо сироп: у каструлі з’єднуємо воду з цукром. Відправляємо каструлю на плиту і перемішуємо до повного розчинення цукру, потім додаємо кірки.
4. Через годину скоринки змінюють колір, дістаємо кірки з сиропу за допомогою сита. Сироп можна використовувати як ароматну добавку до чаю або кави. Частину шкірок обвалюємо в цукрі. Залишаємо цукати сохнути на добу. Довго не сушіть, тому що вони можуть стати твердими.
5. Через добу цукати підсохли і при цьому залишилися м’якими. Цукати зберігаємо в скляній банці з кришкою.
Дуже смачна з цукатами виходить випічка-пироги, паски і т.д
Цукати готові! Смачного!