Торт Наполеон

Всім привіт, друзі! Сьогодні готуємо один із моїх улюблених тортів – Наполеон. Тісто для коржів зробимо самі, так набагато смачніше. А крем буде не звичайний заварний, а з родзинкою.

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • 1) Готуємо листкове тісто.
    Натираємо масло на тертці і з’єднуємо його з борошном.
    У крижану воду додаємо оцет 9% і 3 жовтки. Перемішуємо.
    Тепер рідкі інгредієнти змішуємо з крихтою масла. Нам не потрібно добиватися однорідності в тісті, просто збираємо його в грудку. Поділяю його на 13 коржів. Забираємо в холодильник на 2-3 години.
    2) Готуємо крем.
    З’єднуємо цукор та яйця, додаємо кукурудзяний крохмаль. І ретельно перемішуємо.
    Молоко нагріваємо у каструльці. Нам потрібно, щоб молоко було дуже гарячим, кип’ятити не потрібно. Тепер додаємо маленькими порціями гаряче молоко у яєчну суміш, і ретельно перемішуємо. Так виливаємо половину гарячого молока. Потім яєчну суміш повертаємо назад в каструлю до молока, що залишилося, добре перемішуємо і ставимо на вогонь. Уварюємо до стану густої сметани.
    Додаємо білий шоколад у гарячий крем та добре перемішуємо. Тепер крем необхідно остудити до кімнатної температури. Масло кімнатної температури з’єднуємо з кремом і додаємо до інгредієнтів. Крем готовий.
    3) Дістаємо по одній кульці тіста і розкочуємо до потрібного розміру. У мене це 23 см. Поки катаємо та випікаємо один корж, решту тіста тримаємо у холодильнику. Обрізки кладу осторонь від коржа, наколю викою, щоб сильно тісто не піднімалося і випікаю в розігрітій до 170 градусів духовці 8 хвилин. За цей час тісто підрум’яниться і стане листковим.
    4) Збираємо торт.
    Розподіляємо крем і складаємо коржі один на одного. Розподіляємо крем з боків. Подрібнюємо та обсипаємо. Залишаємо на просочення на 4 години мінімум, краще на ніч.
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: