Всім привіт, друзі! Сьогодні готуємо один із моїх улюблених тортів – Наполеон. Тісто для коржів зробимо самі, так набагато смачніше. А крем буде не звичайний заварний, а з родзинкою.
Інгредієнти
- Для тесту:
- борошно 450 гр.
- жовтки 3 шт.
- сіль дрібка
- вершкове масло 270 гр.
- вода 150 мл.
- оцет 9% 2 ч.л.
- Для крема
- молоко 800 мл.
- яйця 2 шт.
- цукор 150 гр.
- крохмаль кукурудзяний 50 гр.
- вершкове масло 130 гр.
- шоколад білий 150 гр.
Кроки
-
1) Готуємо листкове тісто.
Натираємо масло на тертці і з’єднуємо його з борошном.
У крижану воду додаємо оцет 9% і 3 жовтки. Перемішуємо.
Тепер рідкі інгредієнти змішуємо з крихтою масла. Нам не потрібно добиватися однорідності в тісті, просто збираємо його в грудку. Поділяю його на 13 коржів. Забираємо в холодильник на 2-3 години.
2) Готуємо крем.
З’єднуємо цукор та яйця, додаємо кукурудзяний крохмаль. І ретельно перемішуємо.
Молоко нагріваємо у каструльці. Нам потрібно, щоб молоко було дуже гарячим, кип’ятити не потрібно. Тепер додаємо маленькими порціями гаряче молоко у яєчну суміш, і ретельно перемішуємо. Так виливаємо половину гарячого молока. Потім яєчну суміш повертаємо назад в каструлю до молока, що залишилося, добре перемішуємо і ставимо на вогонь. Уварюємо до стану густої сметани.
Додаємо білий шоколад у гарячий крем та добре перемішуємо. Тепер крем необхідно остудити до кімнатної температури. Масло кімнатної температури з’єднуємо з кремом і додаємо до інгредієнтів. Крем готовий.
3) Дістаємо по одній кульці тіста і розкочуємо до потрібного розміру. У мене це 23 см. Поки катаємо та випікаємо один корж, решту тіста тримаємо у холодильнику. Обрізки кладу осторонь від коржа, наколю викою, щоб сильно тісто не піднімалося і випікаю в розігрітій до 170 градусів духовці 8 хвилин. За цей час тісто підрум’яниться і стане листковим.
4) Збираємо торт.
Розподіляємо крем і складаємо коржі один на одного. Розподіляємо крем з боків. Подрібнюємо та обсипаємо. Залишаємо на просочення на 4 години мінімум, краще на ніч.