Торт Наполеон з Лаваша

Такий рецепт Наполеона, ви ще точно не куштували! І чому я не здогадалася про цей спосіб раніше? 😍
А ви любите Наполеон? Думаю, мало серед нас тих, хто не любить цей смачний торт. І сьогодні готуємо найсмачніший лінивий Наполеон Без Випічки, Всього за 15 хвилин!
Жодної метушні з тістом і розкочуванням коржів – все швидко і геніально просто, як ви і любите.
Консистенція коржів для швидкого Наполеона звичайно відрізняється від класичного торта, але коли гості на порозі – цей рецепт може стати справжньою Паличкою-виручалочкою для господині. Головне. що готується торт швидко і виходить смачна випічка до чаю.

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • Спочатку приготуємо крем.
    І чесно кажучи, крім крему, нам, по суті, більше нічого не доведеться готувати :)
    У каструлю насипаю 200 г цукру – це 1 склянка цукру з гіркою.
    До цукру додаю 70 г крохмалю.
    І додам 2 пакетики ванільного цукру – це 2 ч.л.
    Тортик вийде досить пристойного розміру, тому беру якомога більше ванілі – тоді аромат у крему просто божественний.
    Все добре перемішаю за допомогою вінчика.
    І сюди ж розбиваю 4 яйця. Яйця беру середнього розміру.
    Яйця змішую з цукром та крохмалем.
    Потроху вливаю молоко – 1 літр.
    І перемішую.
    Якщо молоко додавати поступово, то грудочки у кремі не утворюються.
  • Ставлю крем на плиту на середній чи маленький вогонь.
    І варимо заварний крем для наполеону, поки він не загусне.
    У процесі варіння постійно помішуємо ложкою або віночком. Інакше, якщо не перемішувати, крем може підгоріти, тому буквально 5 хвилин доведеться провести біля плити. Але повірте, це найскладніше у цьому рецепті))
    Коли крем закипів, я даю йому покипіти півхвилинки, тоді в готовому кремі не буде крохмального присмаку.
    Заварний крем для Наполеона вже готовий.
  • Знімаю крем із вогню.
    І відразу перелию у велику миску, щоб крем швидше остигнув.
    .
    Порада. А для того, щоб крем остигнув ще швидше, я беру іншу миску, наливаю в неї холодну воду, можна ще лід покласти або, наприклад, пакет з якимось заморозком з морозилки, і ставлю зверху миску з кремом – так крем охолоне буквально за 10-15 хвилин.
  • А поки остигає крем, ми займемося коржами для нашого швидкого та лінивого Наполеона.
    І сьогодні я пропоную вам спробувати найгеніальніші коржі)) Замість коржів у нас буде – звичайний лаваш! ;)
    Беру упаковку лаваша. У моїй упаковці 3 листи, а вага рівно 300 г.
    Розрізаю кожен лист лаваша навпіл. Можна ще раз розрізати навпіл – це залежить від того, якого розміру готовий тортик ви хочете отримати.
  • І все, що потрібно, це трохи підсушити листи лаваша в духовці.
    Для цього розкладаю їх на решітці та відправляю в духовку на 5-7 хвилин. Температура духовки – 180 градусів.
    .
    Порада. Напевно, лаваш можна і не підсушувати в духовці, але завдяки запіканню, лаваш набуває приємного горіхового смаку і справді стає схожим на коржі справжнього наполеону.
    .
    Ось так лаваш підсушився і трохи підрум’янився – дістаю його з духовки та залишаю коржі остигати.
  • Заварний крем вже добре охолонув.
    Залишилося тільки додати до крему збиті вершки або вершкове масло.
    Беру 200 г холодних вершків і збиваю у міцну піну.
    Вершки обов’язково потрібно добре охолодити – так вони швидко, легко та без проблем збиваються. Мої вершки жирністю 33%.
    Якщо, наприклад, у вас немає можливості купити вершки або ви їх просто не любите, замість вершків ви можете взяти вершкове масло, збити його міксером до пишності і змішати з кремом.
    Ось така консистенція вийшла у вершків.
  • І тепер додаю збиті вершки до крему та перемішую.
  • Крем готовий.
    Подивіться який ніжний та однорідний він у нас вийшов.
  • Можна збирати наполеон.
    Корж із лаваша змащую кремом.
    Накриваю іншим коржем.
    І так чергую, поки не зберу весь торт.
    Порада. Якщо у вас якісь коржі лаваша трохи вигнулися і зігнулися, ви можете просто придавити їх рукою, не важливо якщо корж трісне, зате він рівненько ляже, його легко буде змастити кремом і він швидко і добре просочиться.
  • І коли я зібрала тортик, щоб він ще краще і швидше просочився і вийшов гарної рівної форми, я покладу на нього обробну дошку, придавлю невеликим вантажем і приберу на кілька годин в холодильник – за цей час він добре просочиться. Головне, щоб вантаж був не надто важким, інакше якщо вантаж важкий – він видавить із торта весь крем.
  • І поки тортик просочується в холодильнику, я підсушила ще кілька листів лаваша для обсипання верху наполеону.
    Я потримала коржі трохи довше у духовці, щоб вони добре зарум’янилися.
  • Тепер беру звичайну качалку і ось так проходжуся по них качалкою. Подивіться-яка чудова крихта для обсипання виходить))
  • Дістаю торт із холодильника і обсипаю боки та верх торта крихтами з коржа.
  • Подивіться який наполеон у нас вийшов, на мою думку виглядає просто чудово! :)
    Звичайно, якщо ви поспішайте, то можна дати торту настоятися в холодильнику лише кілька годин. Але якщо у вас є час, то краще дайте йому просочитися протягом ночі – тоді він буде ще ніжнішим і просоченішим.
  • Мій наполеон вийшов розміром 20 х 17 см.
    Я зробила торт досить високим, тому крему приготувала спеціально більше, щоб добре просочити кремом кожен корж – тому що я люблю дуже просочені торти і зовсім не люблю коли торт сухий.
  • Друзі, це просто відмінний лінивий та швидкий рецепт Наполеона, коли у вас мало часу і немає часу півдня стояти біля плити та розкочувати коржі для класичного наполеону. Тож обов’язково спробуйте. Я певна, що вам сподобається.
  • Коржі повністю просочуються кремом, смак лаваша не відчувається, хоча консистенція відрізняється від справжніх коржів для наполеону, зате лаваш так економить час, що цей рецепт на 100% заслуговує на вашу увагу.
    У цьому торті чудово відчувається неймовірний смак і аромат ванільного заварного крему, за смаком дуже нагадує морозиво пломбір у вафельних стаканчиках. Пам”ятаєте таке, так? :)
    Отже, обов’язково приготуйте цей наполеон. Такий смачний, швидкий і лінивий тортик обов’язково потрібно спробувати.
  • Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: