Інгредієнти
- борошно пшеничне в/с 300 г
- борошно пшеничне цільнозернове г
- цукор 1 ст.л.
- сіль 1.5 ч.л.
- дріжджі свіжі 10 г
- вода 375 мл
- рослинна олія 2 ст.л.
Кроки
-
У теплій воді розчинити дріжджі та цукор. Дати дріжджам “ожити” протягом 15 хвилин. Додати пшеничне борошно і сіль, перемішати. Потім, поступово додаючи цільнозернове борошно, замісити м’яке тісто. Влити рослинну олію і вимішувати ще 10 хвилин. Тісто перекласти в глибоку миску і залишити підніматися під рушником в теплому місці на 1,5 години. Потім тісто обім’яти, розділити на 2 частини та скачати кулі. Викласти на лист, застелений пергаментом, присипати кукурудзяним борошном (за бажанням). Залишити в теплому місці на вистоювання на 40-60 хвилин до збільшення обсягом в 2-2,5 рази. Випікати в наперед розігрітій духовці до 200С перші 20 хвилин з парою. Наступні 15-20 хвилин без пари. Остудити хліб на ґратах під рушником.