Макарони люблять практично всі, особливо якщо це макарони в сирному соусі з беконом. А чи пробували ви смажені макаронні кульки? Рекомендую спробувати.
Інгредієнти
Порції: –+
- макарони 300 г
- бекон 4 шт
- сир твердий 200 г
- моцарелла 100 г
- вершкове масло 45 г
- борошно пшеничне 45 г
- молоко 400 мл
- сіль
- сушений часник ½ ч.л.
- коріандр ½ ч.л.
- борошно пшеничне 150 г
- куряче яйце 1 шт
- сухарі паніровочні
- олія для смаження
Кроки
-
Твердий сир натираємо на тертці, обсмажуємо Бекон до золотистого кольору, а потім нарізаємо.
-
Макарони відварюємо.
-
Готуємо сирний соус: у сотейнику розтоплюємо шматочок вершкового масла, додаємо борошно і розмішуємо.
-
Вливаємо молоко і швидко розмішуємо, щоб не утворилися грудочки. Додаємо спеції, перемішуємо.
Додаємо сир та моцареллу, перемішуємо до розплавлення сиру. -
У глибоку ємність висипаємо макарони, поливаємо соусом, додаємо бекон і добре перемішуємо між собою.
Для кульок беремо 3 тарілки, в першу висипаємо муку, в другу яйце, яке добре збиваємо, в третю – висипаємо панірувальні сухарі.
Формуємо кульки із макаронів. -
Спочатку обвалюємо їх у муці, потім у яйці, потім у сухарях.
У сотейнику розігріваємо олію.
Обсмажуємо кульки близько 1 хвилини.
Викладаємо на тарілку, подаємо з улюбленим соусом.
Смачного!