Холодець без желатину з курки та свинячої рульки

Дуже смачний домашній холодець за всіма правилами без додавання желатину.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
Друк
  • Свинячі ніжки та рульку на кілька годин замочіть у холодній воді.
    Потім ретельно (за допомогою ножа або металевої мочалки) видалити весь бруд і добре промити.
    Підготовлені ніжки, курку та рульку помістити у велику (у нас 8 літрів) каструлю. Залити повністю холодною водою.
    Каструлю поставити на великий вогонь та доведіть вміст до кипіння.
    Після закипання злити всю рідину. Промити м’ясо від піни.
    Знову поставити каструлю на великий вогонь та довести до кипіння. Після закипання зменшити вогонь до мінімального.
    Варити холодець на маленькому вогні під закритою кришкою протягом 6 годин.
    Пінку, що з’являється на поверхні, періодично (1 раз на годину) знімати, щоб бульйон вийшов прозорим і без жирової плівки після застигання.
    Через 6 годин додати в каструлю очищені морквину і цибулину, часник, лавровий лист. Посолити за смаком. Залишити томитися ще на 1 годину.
    Бульйон процідити на друшляк через 6-8 шарів марлі
    Після того, як бульйон постоїть 10 хвилин прибрати ложкою жир з поверхні бульйону (утворюється прямо жирове жиле на поверхні).
    Весь м’ясний вміст каструлі перекладіть у велику миску. Відокремити м’ясо від кісточок. Великі шматки м’яса нарізати або розділити на волокна.
    М’ясо розподілити рівномірним шаром по дну ємності, в якій буде застигати холодець. Залити м’ясо бульйоном.
    Після остигання бульйону до кімнатної температури прибрати застигати в холодильник (взимку можна на балкон).
    Холодець без желатину з курки та свинячої рульки готовий!
    Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: