Привіт друзі. Сьогодні готуватимемо дуже смачний ніжний пишний цукровий пиріг. Ніжне повітряне тісто, цукрова скоринка – це все про цей пиріг.
Інгредієнти
- Тісто
- молоко 200 мл.
- борошно 450 гр.
- цукор 3 ст.л.
- дріжджі 2 ч.л.
- куряче яйце 2 шт.
- вершкове масло 120 гр.
- цукрова крихта
- цукор 100 гр.
- вершкове масло 40 гр.
- вершки 10% 120 мл.
Кроки
-
У тепле молоко додаємо дріжджі, цукор та трохи борошна від загальної кількості. Перемішуємо та залишаємо на 5-10 хвилин. Потім додаємо яйця, добре перемішуємо. Яйця я беру теплі не з холодильника. Далі додаємо м’яке вершкове масло, я його теж заздалегідь дістала з холодильника. Додаємо борошно і замішуємо м’яке тісто. Борошно додаю партіями, тісто має вийти ніжним, не треба забивати його борошном. Накриваю плівкою та залишаю на 1 годину в теплому місці.
А поки зроблю цукрову крихту, для цього м’яке вершкове масло змішаємо з цукром до однорідного стану та поставимо цю масу в холодильник.
Дно форми застелимо пергаментним папером і тепер тісто розподіляю формою. Знову накриваю плівкою та залишаю в теплому місці ще на 30 хвилин.
Через пів години тісто добре піднялося, тепер беру паличку вмочую її в олію, щоб тісто не прилипало, і роблю дірочки по всьому пирогу. Зверху розподіляю цукрову крихту і ставлю пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
· Ще в гарячому пирозі роблю проколи шпажкою і зверху заливаю вершками.
Готовий пиріг остуджуємо, виймаємо з форми і кличемо всіх до столу.
Смачного.