Цукровий пиріг

Привіт друзі. Сьогодні готуватимемо дуже смачний ніжний пишний цукровий пиріг. Ніжне повітряне тісто, цукрова скоринка – це все про цей пиріг.

Інгредієнти
Кроки
Друк
  • У тепле молоко додаємо дріжджі, цукор та трохи борошна від загальної кількості. Перемішуємо та залишаємо на 5-10 хвилин. Потім додаємо яйця, добре перемішуємо. Яйця я беру теплі не з холодильника. Далі додаємо м’яке вершкове масло, я його теж заздалегідь дістала з холодильника. Додаємо борошно і замішуємо м’яке тісто. Борошно додаю партіями, тісто має вийти ніжним, не треба забивати його борошном. Накриваю плівкою та залишаю на 1 годину в теплому місці.
    А поки зроблю цукрову крихту, для цього м’яке вершкове масло змішаємо з цукром до однорідного стану та поставимо цю масу в холодильник.
    Дно форми застелимо пергаментним папером і тепер тісто розподіляю формою. Знову накриваю плівкою та залишаю в теплому місці ще на 30 хвилин.
    Через пів години тісто добре піднялося, тепер беру паличку вмочую її в олію, щоб тісто не прилипало, і роблю дірочки по всьому пирогу. Зверху розподіляю цукрову крихту і ставлю пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.
    · Ще в гарячому пирозі роблю проколи шпажкою і зверху заливаю вершками.
    Готовий пиріг остуджуємо, виймаємо з форми і кличемо всіх до столу.
    Смачного.
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: