Дуже смачна, красива і зовсім не складна в приготуванні страва, і що дуже приємно, вона не вдарить по гаманцю. Тому ці кёфті чудово підійдуть як для сімейної вечері, так і для свята. Невелика порада, сир можете замінити на будь-який напівтвердий добре плавиться сир, який вам подобається.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для пюре
- Картопля 450 г
- молоко 125 мл
- вершкове масло 50 г
- напівтвердий сир 70 г
- горіх мускатний ½ ч.л.
- перець білий ¼ ч.л.
- сіль до смаку
- Для соусу
- рослинна олія 1 ст.л.
- томатна паста 2 ст.л.
- вода 375 мл
- Для кефту
- фарш м’ясний 500 г
- цибуля ріпчаста 80 г
- сухарі паніровочні 100 г
- куряче яйце 1 шт
- часник 6 г
- напівтвердий сир 30 г
- сіль до смаку
- чорний перець до смаку
- перець запашний до смаку
Кроки
-
У м’ясний фарш додати натертий часник, натерту цибулю разом із соком, панірувальні сухарі, яйце, сіль, чорний перець, запашний перець. Добре вимісити фарш руками.
-
Почистити та поставити варитися картоплю.
-
Зробити із м’ясного фаршу фрикадельки. У центрі зробити поглиблення і сформувати з фрикадельок чашки. Розігріти духовку до 180 ℃. Поставити м’ясні чашки в духовку на 20-25 хвилин.
-
У картоплю додати вершкове масло. Зробити пюре. Додати гаряче молоко, порошок мускатного горіха, білий перець та натертий сир. Ретельно перемішати.
-
Зробити соус. Для цього, підсмажити томатну пасту на олії, додати воду і небагато поварити.
-
Дістати м’ясні чашки з духовки та заповнити їх картопляно-сирним пюре. Простір між кефтом залити соусом, посипати зверху на картопляні шапочки натертий сир і поставити в розігріту до 180 ℃ духовку доки сир не розплавиться.