Моя самса з лаваша (або пиріжки) дозволяє відпочити від роботи з тістом. Як начинка я використовую яловичий фарш і сир. Ця страва стане вашим фаворитом, готується швидко, а з’їдається ще швидше. Відразу можете готувати подвійну-потрійну порцію, так як вся самса розлетиться, не встигнувши охолонути.
Інгредієнти
Порції: –+
- яловичина 500 гр
- цибуля ріпчаста 1 гол
- сирна краса 250 гр
- лаваш 4 шт
- вершкове масло 3 ст.л.
- зелень петрушки, кропу 20 гр
- чорний перець до смаку
- перець чилі до смаку
- сіль до смаку
Кроки
-
Пропускаємо м’ясо та цибулю ріпчасту через м’ясорубку. Половину сиру пропускаємо через тертку та відправляємо у фарш. Перчимо, солимо і ретельно перемішуємо фарш. Лаваш тонкий нарізаємо на смуги приблизно довжиною 40 см і шириною 15 см. Фарш обсмажуємо на середньому вогні до напівготовності і додаємо половину сиру, що залишилася. Смужки лаваша змочуємо у кип’яченій теплій воді. Викладаємо півтори столової ложки фаршу на початок смуги та загортаємо конвертиком у кілька шарів. Обсмажуємо на слабкому вогні у сковороді по п’ять-шість хвилин з кожного боку, накривши кришкою. Найсмачніші ліниві самса готові до подачі на стіл і чекають на свою долю! Смачного!!!