Дуже нескладний у приготуванні суп із сушених грибів виходить дуже ароматний та смачний. Спробуйте приготувати його для сім’ї.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для приготування: 4 л. супу
- сухі білі гриби 100 г
- вода 3.5 л
- Картопля 1 кг
- морква 1 шт
- цибуля ріпчаста 1 шт
- сир плавлений 1 шт
- крем 250 г
- борошно 1 ст.л.
- олія соняшникова 70 мл
- паприка 1 ст.л.
- сіль, перець, зелень за смаком
Кроки
-
На початку приготування супу залити сухі гриби окропом і поставити пропаритися на одну годину.
-
Нарізати картоплю на невеликі шматочки
-
Висипати картоплю в ємність для приготування супу та залити водою. І поставити варитися на слабкий вогонь
-
Цибулю нарізати маленькими шматочками
-
Моркву натерти на великій тертці
-
Плавлений сирок натерти так само, як і моркву
-
Перець помолоти у ступці
-
Витягнути гриби з ємності, де вони парилися і нарізати їх на великі шматки. При цьому воду, в якій вони парилися, не виливати
-
У сковороду налити олію. Смажити гриби на сковороді близько п’яти хвилин
-
Висипати підсмажені гриби у посуд з картоплею варитися
-
Знову в сковороду додати олію, висипати туди ж цибулю і підсмажити до стану прозорості.
-
Додати туди ж моркву, олію, перемішати і підсмажити близько двох хвилин. Додати спеції, перемішати і залишити тушкуватись ще хвилини на три
-
На сковороді моркву і цибулю відсунути вбік, на частину, що оголилася, налити трохи соняшникової олії і висипати борошна. Підсмажити борошно близько однієї хвилини
-
Додати в борошно паприку, перемішати і ще менше хвилини підсмажити борошно разом із паприкою
-
Перемішати всі разом на сковороді із цибулею та морквою. При необхідності додати олію
-
Залити зверху в сковорідку сметану, перемішати і довести до кипіння.
-
Щойно вміст сковороди почне закипати, додати плавлений сир. Перемішувати всі разом до того моменту, поки сирок не розплавиться
-
Потім вилити воду, в якій парилися гриби. Все змішати та довести до кипіння. Дати трохи покипіти до легкого загускання
-
Якщо картопля зварилася, вилити заправку для бульйону зі сковороди в ємність, де вариться суп і перемішати. Суп готовий
-
Для подачі до столу можна додати зелень