Рецепт приготування печінкової ковбаси із салом. Готувати цю ковбасу можна у пакетах чи пластиковій пляшці. Смачна натуральна домашня ковбаса.
Інгредієнти
Порції: –+
- печінка (будь-яка) 500 г
- сало свіже 250 г
- куряче яйце 1 шт
- манна крупа ½ стакана
- сіль 1 ч.л.
- перець чорний мелений ½ ч.л.
Кроки
-
Для приготування домашньої печінкової ковбаси можна використовувати будь-яку печінку. Найніжніша ковбаса виходить при використанні курячої печінки, я цього разу використала свинячу печінку. Печінку порізати та подрібнити за допомогою м’ясорубки або комбайна. У печінковий фарш перекрутити часник. Сало поріжемо дрібним кубиком і відправимо до печінкового фаршу. Додамо манку, сіль, перець, можете додати свої улюблені спеції, вб’ємо яйце і залишимо на 20 хвилин. Перекладаємо печінковий фарш у пластикову пляшку. Пляшку використовуйте вище, тому що в процесі приготування манка набухає і пляшка під час варіння звужується. Пляшку відправляємо в каструлю з водою, доводимо до кипіння, робимо маленьке нагрівання і томимо під кришкою 2 години. Даємо ковбасі в каструлі охолонути і поміщаємо в холодильник на кілька годин. Домашня печінкова ковбаса із салом готова! Докладніший рецепт приготування дивіться на відео. Смачного!