Тут буде 7 рецептів з картоплі
Інгредієнти
Порції: –+
- Всі інгредієнти вказані у рецептах
- Картопля 1 кг
Кроки
-
КАРТОПЛЯ ЗАПЕЧЕНА У ВЕРШКАХ
Складові:
– 3-4 картоплини
– 250мл вершків будь-якої жирності
– 1 зубчик часнику
– Мускатний горіх
Картопля нарізаємо часточками, солимо і викладаємо у форму для запікання. У вершки додаємо часник, мускатний горіх на кінчику ножа та мелений перець. Перемішуємо. Суміші, що вийшла, заправляємо картопля і відправляємо в духовку при 180 градусах на 50-60 хвилин. -
КАРТОПЕЛЬНІ ОЛАДКИ
Складові:
– 350гр картопляного пюре
– 100гр сиру
– 2 яйця
– 100гр борошна
Сир натираємо на тертці та змішуємо з пюре. Також додаємо яйця та борошно. Солимо і перемішуємо. З тіста, що вийшло, робимо оладки і обсмажуємо по 2-3 хвилини на сковороді. -
ДРАНИКИ З ФАРШЕМ
Складові:
– Картопля
– 1/2 цибулини
– 1ст. картопляного крохмалю
– Фарш
Картопля та цибуля натираємо на тертці, перекладаємо на сито і віджимаємо. Додаємо крохмаль та фарш, солимо, перчимо. Перемішуємо, формуємо драники та обсмажуємо на сковороді з двох боків. -
ЗАПЕЧЕНА КАРТОПЛЯ
Складові:
– Картопля
Картопля нарізаємо часточками, викладаємо в тарілку, солимо, перчимо, додаємо спеції. Збризкуємо маслом і перемішуємо. Накриваємо кришкою і відправляємо в мікрохвильову піч на 7 хвилин при максимальній потужності. Дістаємо картоплю, перемішуємо і знову відправляємо в мікрохвильову піч на 7 хвилин. Після чого залишаємо картопля у вимкненій мікрохвильовій печі ще на 5 хвилин. -
КАРТОПЕЛЬНІ ЧОВНИКИ З НАЧИНКАМИ
Для основи:
– Картопля
Картоплю промиваємо, виделкою проколюємо шкірку, змащуємо рослинним маслом та солимо. Відправляємо в мікрохвильову піч на 7 хвилин при максимальній потужності. Видаляємо середину ложкою.
Варіант 1:
– Сир
– Майонез
– Червона риба
– Свіжа зелень
Картопля з серцевини рознімаємо вилкою, додаємо сир та майонез. Отриману суміш викладаємо в картопляні човники, викладаємо рибу та посипаємо зеленню.
Варіант 2:
– Паприка
– Бекон
У картопляно-сирну суміш додаємо паприку, викладаємо в картопляні човники та посипаємо смаженим беконом.
Варіант 3:
– Сир
– Болгарський перець
У картопляно-сирну суміш додаємо сир, викладаємо в картопляні човники, зверху додаємо трохи сиру та посипаємо нарізаним болгарським перцем. -
Картопляна коржик із сиром
Складові:
– Картопля
– Сир
Картоплю натираємо на тертці, викладаємо на сковорідку, формуємо коржик. Солимо, перчимо, викладаємо зверху натертий сир. Зверху ще один шар картоплі, солимо, перчимо і смажимо на середньому вогні 3-4 хвилини з двох сторін.КАРТОШКА-ГАРМОШКА
Складові:
– Картопля
– Бекон
– Сир
– Сметана
– Часник
– Зелень
Картопля промиваємо і робимо надрізи гармошкою. Змащуємо олією, солимо, перчимо. У прорізі через одну вставляємо смужки бекону. Відправляємо до духовки на 40-50 хвилин при 200 градусах. Даємо картоплі охолонути і у вільні надрізи вставляємо скибочки сиру та відправляємо в духовку ще на 5 хвилин. Для соусу змішуємо сметану та часник, підсолюємо та перемішуємо. Пару смужок бекону нарізаємо, укладаємо між серветками і відправляємо в мікрохвильову піч на 2 хвилини. Також нарізаємо зелень. Готову картоплю поливаємо соусом, посипаємо беконом та зеленню. -
КАРТОШКА-ГАРМОШКА
Складові:
– Картопля
– Бекон
– Сир
– Сметана
– Часник
– Зелень
Картопля промиваємо і робимо надрізи гармошкою. Змащуємо олією, солимо, перчимо. У прорізі через одну вставляємо смужки бекону. Відправляємо до духовки на 40-50 хвилин при 200 градусах. Даємо картоплі охолонути і у вільні надрізи вставляємо скибочки сиру та відправляємо в духовку ще на 5 хвилин. Для соусу змішуємо сметану та часник, підсолюємо та перемішуємо. Пару смужок бекону нарізаємо, укладаємо між серветками і відправляємо в мікрохвильову піч на 2 хвилини. Також нарізаємо зелень. Готову картоплю поливаємо соусом, посипаємо беконом та зеленню.