Хачапурі по-мегрельськи – смачний повітряний сирний коржик, від якого неможливо відірватися.
Інгредієнти
- тепла вода 100 мл
- цукор 10 г
- сухі дріжджі 10 г
- тепле молоко 80 мл
- яйця 1 шт
- розтоплене вершкове масло 20 г
- сіль ½ ч.л.
- борошно пшеничне 260 г
- борошно для формування тіста
- сирна краса 700 г
Кроки
-
У теплу воду додаємо цукор та дріжджі, добре перемішуємо. Залишаємо та даємо збільшиться в обсязі.
У дріжджі додаємо тепле молоко, розтоплене вершкове масло, сіль та яйце.
Перемішуємо до однорідності.
Просіюємо борошно і замішуємо тісто, воно має бути тягучим.
Тісто накриваємо рушником і ставимо у тепле місце на 1-1,5 години. -
Тим часом натираємо сир сулугуні.
Коли тісто збільшилося, присипаємо тісто рясно борошном і замішуємо вже еластичне м’яке тісто, яке не липне до рук.
Розділяємо тісто на 2 частини та формуємо коржик.
У середину кладемо сир сулугуні, защипуємо. -
Знову формуємо коржик. Робимо отвір по центру.
Краї змащуємо жовтком і ще раз посипаємо сиром сулугуні.
Випікаємо при температурі 200 градусів 10 хвилин, потім збільшуємо до 220 градусів та випікаємо 5-7 хвилин.
Смачного!