Здрастуйте, товариші Кулінари!
Сьогодні у мене для вас проста і улюблена страва, яку ви всі напевно багато разів готували. А навіщо ж ти, Юнго, нам тоді його тут показуєш? А навіщо, товариші Кулінари, нам щороку показують “Іронію долі”? Та щоб ми з вами розслабилися, насолодилися давно перевіреним і не відчували негативних емоцій Ось і я тут за тим же, з усім відомою куркою каррі: нагадати вам про щось знайоме і приємне
Вас тут навряд чи налякають які- то поєднання продуктів – це раз. Курка, цибуля, часник, каррі, томат – та зі сметанкою
Процес приготування елементарний і недовгий – це два. З рецепту можна взяти тільки соус і згасити в ньому щось відмінне від курки – це три. І важливий момент: рецепт досить бюджетний – це чотири. Насолоджуйтесь!
- куряче філе 400 г
- Томатний сік 250 мл
- Цибулина (велика) 1 шт.
- крем 3 ст.л.
- часник 4 зубчика
- каррі 1.5-2 ч.л.
- цукор 1 ч.л.
- борошно 1 ч.л.
- рослинна олія
- сіль за смаком
- Перець за смаком
-
Два курячих філе (приблизно 400 г) обробляємо та нарізаємо на шматочки для обсмажування та тушкування.
Шматочки курки солимо перчим або посипаємо приправою для курки. -
Одну велику цибулину або дві маленькі нарізаємо кубиками або чвертькільцями.
-
Декілька зубчиків часнику натираємо на дрібній терці. У мене 4 штуки, а ви берете на свій смак.
-
У сковороді розігріваємо рослинне масло і обсмажуємо шматочки курки так, як вважаємо за потрібне для тушкування. Я обсмажую до золотистої скоринки – ви можете обсмажити лише до побіління.
-
Курку виймаємо на тарілку.
-
А в ту ж сковороду відправляємо нарізану цибулю, при необхідності додавши олії. Цибулю обсмажуємо до легкої золотистості.
Додаємо часник і смажимо до золотистості часнику. Обережно, часник обсмажується дуже швидко: не підпаліть його. -
Додаємо півтори-дві чайні ложки каррі, добре перемішуємо.
-
Додаємо склянку томатного соку, чайну ложку цукру, знову добре перемішуємо. У жодному разі не солимо! Ми солили курку, томатний сік теж солоний – солі буде достатньо на всю страву. У крайньому випадку в кінці спробуєте і досоліть. Якщо томатний сік досить солодкий, то цукру можна не додавати.
Зменшуємо вогонь до мінімального, накриваємо сковороду кришкою та варимо соус при невеликому кипінні хвилин 5. -
Через 5 хвилин викладаємо в соус курку, перемішуємо, знову накриваємо сковороду кришкою і знову тушкуємо 5 хвилин.
-
Через 5 хвилин додаємо в сковороду 3 столові ложки сметани. Знову накриваємо сковороду кришкою і знову тушкуємо 5 хвилин.
-
Якщо в результаті соус здається вам рідким, то можна додати чайну ложку борошна, добре перемішати і ще кілька хвилин протушкувати.