Гилуни

Гилуни – це вареники з м’ясом, які готують на Закарпатті. Головна відмінність від пельменів – у начинку м’ясо йде відварене, вже готове. І м’ясо треба подрібнити ножем, а не за допомогою м’ясорубки.
Автор Людмила

Кроки
Друк
  • Насамперед варимо м’ясо. Підготовлений шматок кладемо в киплячу воду і варимо до готовності. Трохи остудити і подрібнювати ножем. Можна через м’ясорубку пропустити, але це вже порушення технології
    У борошні робимо поглиблення, насипаємо сіль і вливаємо олію, потрібно трохи втрутити олію в муку. Потім додаємо воду (мені води було забагато, потім при замісі тесту знадобилося близько 0,5 склянки борошна). Тісто добре вимісити, накрити плівкою або вологим рушником і дати відпочити мінімум 30 хвилин.
    Очищену цибулю дрібно нарізати. Розігріти в сковорідці олію і обсмажити цибулю до золотистого кольору. Додати в сковорідку подрібнене м’ясо та вершкове масло, посолити, поперчити, перемішати.
    Тісто поділити на 2 частини. Кожну розкачати прямокутник і нарізати квадратами зі стороною 5 см. Викласти начинку і скріпити у вигляді трикутника. Деякі джерела пишуть, що можна робити традиційної форми у вигляді півкола.
  • У широкій каструлі закип’ятити воду, посолити, викласти гилуни, акуратно перемішати. Варити після закипання 3-5 хвилин.
    Готові вареники процідити і полити підсмаженою на вершковому маслі цибулею.
    Вийшло близько 30 шт. У мене начинки залишилося трохи менше половини, тому м’яса можна брати менше або готову начинку використовувати для макаронів по-флотськи.
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: