Рецепт знайшла на просторах інтернету у кількох джерелах. Відрізняється в основному пропорціями. За основу взяла варіант від Олексія. Слова автора, виконання моє.
Національна козацька кухня була ситна та різноманітна. У куренях варили наваристі рибні юшки, смажили диких качок і куріпок, кабанів і кіз, ліпили ситні вареники і випікали ароматні буханці житнього хліба, солили і коптили річкову рибку.
За інформацією автора, цей рецепт є у багатьох збірках рецептів української кухні.
Інгредієнти
- М’ясо 1 кг
- капуста білокочанна 250 г
- хліб білий 200 г
- цибуля ріпчаста 2-4 шт
- часник 2 зубчика
- сіль до смаку
- свіжомелений перець до смаку
- молоко для замочування хліба
- олія для смаження
- Для панування
- куряче яйце
- сухарі паніровочні
Кроки
-
Хліб замочити у молоці. М’ясо (свинина + яловичина, або щось одне), капусту, цибулю, часник разом із замоченим хлібом (попередньо віджати) перекрутити в м’ясорубці. Додати сіль та перець. Фарш потрібно добре перемішати, бажано, відбити.
Формуємо котлети, обмочуємо у збитих яйцях, потім у панірувальному сухарях, обсмажуємо на олії. Я просто обвалювала в сухарях (без яйця).
Подаємо з будь-яким гарніром! Смачного!