Цей рецепт є схожою варіацією салату “морква по-корейськи”
Інгредієнти
Порції: –+
- для рецепту
- морква 1 кг
- сіль 1 ч.л.
- цукор 1 ч.л.
- свіжомелений перець 1 ч.л.
- коріандр мелений 1 ч.л.
- куркума ½ ч.л.
- гірчиця зерна ½ ч.л.
- майоран 1 ч.л.
- часник 2 зубчик
- оцет яблучний 50 мл
- рослинна олія 80 мл
Кроки
-
Моркву очистити та натерти на спеціальній тертці для моркви по “корейськи”.
Додати сіль. Перемішати.
Зробити в центрі заглиблення та додати цукор.
Часник пропустити через прес.
Обсмажити трохи коріандр та подрібнити.
У масло додати спеції та часник (можна часник додати не в масло, а поверх цукру в моркву).
Нагріти масло (не повинно кипіти, а як почне “диміти” прибрати з вогню).
Залити масло в моркву на цукор (або якщо додали часник, то вилити на часник). У нашому варіанті ми процідили масло через сито, то в оригінальному рецепті масло додається в моркву разом із спеціями.
Додати оцет.
Перемішати.
Укласти моркву в банку. Залити соком, що утворився, моркви.
Прибрати у холодильник на 1 добу.
Маринована морква готова!