Скоро масляна, а це означає, що пектимемо гору ароматних млинців. Сьогодні поділюся рецептом солодких млинців на вершках із апельсиновим соусом.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тесту:
- вершки 350 мл
- яйця 2 шт
- цукор 1 ст.л.
- рослинна олія 1 ст.л.
- сіль 1 дрібка
- борошно пшеничне 80 г
- для апельсинового соусу
- Апельсин 2 шт
- цукор 45 г
- вершкове масло 50 г
Кроки
-
У ємність розбиваємо яйця, додаємо сіль та збиваємо міксером до утворення піни.
Додаємо цукор і знову збиваємо.
Додаємо частину вершків і збиваємо.
Просіюємо борошно і акуратно перемішуємо міксером.
Вливаємо вершки, що залишилися, і знову перемішуємо. -
Додаємо олію, збиваємо міксером і вирушаємо смажити млинці.
На сковороду наливаємо трохи тіста і смажимо до золотистості з обох боків. -
Готуємо соус. З апельсинів зливаємо цедру і нарізаємо її довгими смужками, можна натерти цедру просто на тертці, але великі шматочки смачніші.
З апельсинів видавлюємо сік, знадобиться 75 мл соку.
Цукор розтоплюємо на сковороді.
Додаємо вершкове масло, апельсиновий сік та цедру.
Варимо до розчинення вершкового масла та розчинення цукрової карамелі. -
Млинці поливаємо апельсиновим соусом.
Смачного!