Штрулі з Куркою та Картоплею

Яскрава, соковита, апетитна страва на всю сім’ю. Картопля з м’ясом (куркою) готують з рулетиками із прісного тіста із зеленню, в томатному ароматному бульйоні.

Інгредієнти
Порції: +7
Кроки
Друк
  • Спочатку приготуємо тісто. Я готувала в міксері з насадкою гачок. У борошно додати сіль, яйце і поступово влити воду, замішуючи тісто як на пельмені.
    Води для тіста може знадобитися більше, у мене на 2 склянки пішло трохи більше половини склянки. Тісто має бути як на пельмені.
  • Тісто прибираємо в пакет та в холодильник.
  • Готуємо решту інгредієнтів для страви. Моркву та цибулю нарізаємо невеликими шматочками. Картоплю нарізаємо середніми сегментами. Перець солодкий з невеликою соломкою. Курку солимо, перчимо. Готуємо томатний соус. (У мене свій) Підійдуть томати у власному соку. (Тоді потрібно буде шкірку зняти і пробити їх блендером)
  • Готувати страву можна в казані, у глибокому сотейнику або жаровні.
    Курячі частини обов’язково солимо, перчимо, можна додати будь-які улюблені приправки і обсмажуємо на олії з двох сторін до рум’яної скоринки.
  • Додаємо перець, моркву та цибулю. Обсмажуємо всі разом 3 хвилини.
  • Відправляємо картоплю, томатний соус, часник, лавровий лист, наливаємо гарячої води так, щоб вона лише покривала картоплю і курку. Солимо і перемішуємо.
  • Закриваємо кришкою та тушкуємо 15 хвилин.
    За цей час зробимо штрулі.
  • Тісто (половинку від загального) розкочуємо в тонке коло. Посипаємо дрібно порізаний кропом і перчимо за бажанням.
    Закручуємо в рулет (не щільний, щоб бульйон зміг потрапити між шарами) і нарізаємо на шайби
  • Викладаємо штрулі до нашої страви, але не занурюємо. Щоб вони наполовину виглядали з бульйону. (Це тому, що вони повинні готуватися більше на пару, ніж варитися.) Закриваємо кришкою і готуємо 15-20 хвилин. Вогонь робіть слабким.
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: