Яскрава, соковита, апетитна страва на всю сім’ю. Картопля з м’ясом (куркою) готують з рулетиками із прісного тіста із зеленню, в томатному ароматному бульйоні.
Інгредієнти
Порції: –+
- Тісто
- борошно 2 стакан
- яйце 1 шт
- вода 12 стакан
- сіль щіпка
- Основне блюдо
- Картопля 5 шт
- часник 1 шт
- морква 1 шт
- перець солодкий 1 шт
- помідор 1 шт
- томатний соус 100 гр
- часник 2 зуб
- перець, сіль, лавровий лист
- курка (гомілки,стегна) 2 шт
Кроки
-
Спочатку приготуємо тісто. Я готувала в міксері з насадкою гачок. У борошно додати сіль, яйце і поступово влити воду, замішуючи тісто як на пельмені.
Води для тіста може знадобитися більше, у мене на 2 склянки пішло трохи більше половини склянки. Тісто має бути як на пельмені. -
Тісто прибираємо в пакет та в холодильник.
-
Готуємо решту інгредієнтів для страви. Моркву та цибулю нарізаємо невеликими шматочками. Картоплю нарізаємо середніми сегментами. Перець солодкий з невеликою соломкою. Курку солимо, перчимо. Готуємо томатний соус. (У мене свій) Підійдуть томати у власному соку. (Тоді потрібно буде шкірку зняти і пробити їх блендером)
-
Готувати страву можна в казані, у глибокому сотейнику або жаровні.
Курячі частини обов’язково солимо, перчимо, можна додати будь-які улюблені приправки і обсмажуємо на олії з двох сторін до рум’яної скоринки. -
Додаємо перець, моркву та цибулю. Обсмажуємо всі разом 3 хвилини.
-
Відправляємо картоплю, томатний соус, часник, лавровий лист, наливаємо гарячої води так, щоб вона лише покривала картоплю і курку. Солимо і перемішуємо.
-
Закриваємо кришкою та тушкуємо 15 хвилин.
За цей час зробимо штрулі. -
Тісто (половинку від загального) розкочуємо в тонке коло. Посипаємо дрібно порізаний кропом і перчимо за бажанням.
Закручуємо в рулет (не щільний, щоб бульйон зміг потрапити між шарами) і нарізаємо на шайби -
Викладаємо штрулі до нашої страви, але не занурюємо. Щоб вони наполовину виглядали з бульйону. (Це тому, що вони повинні готуватися більше на пару, ніж варитися.) Закриваємо кришкою і готуємо 15-20 хвилин. Вогонь робіть слабким.