Кавказьке блюдо туршу – це фарширована м’ясом картопля і відрізняється незвичайним смаком і ситністю. Готувати дуже легко. Можна цю страву подавати як кожен день, так і до святкового столу.
Інгредієнти
Порції: –+
- З розрахунку на 10 картоплин:
- яловичина 200 гр
- Картопля 10 шт
- цибуля ріпчаста ½ шт
- часник 2 зубчик
- сирна краса 100 гр
- кріп, петрушка, кінза 1 пучок
- лимонна кислота ¼ ч.л.
- рослинна олія 3 ст.л.
- вода 400 мл
- чорний перець за смаком
- перець червоний пекучий за смаком
- сіль за смаком
Кроки
-
М’ясо нарубаємо дрібно, цибулю шаткуємо або пропускаємо і те й інше через м’ясорубку. Нашатковану зелень відправляємо у фарш, додаємо спеції та сіль за смаком. У склянці теплої кип’яченої води розчиняємо лимонну кислоту та виливаємо у фарш. ретельно розмішуємо. Начинка готова. Картоплю очищаємо від шкірки, надрізаємо з кожного боку. Відправляємо у підсолену воду. Один із зрізів слугуватиме кришечкою. Виймаємо ножем та чайною ложкою серцевину. Начиняємо порожнину картоплі щільно фаршем та закриваємо кришкою. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів, попередньо наливши в деко біля склянки води і пару столових ложок олії. По готовності виймаємо лист, посипаємо картоплю пропущеним через тертку сиром і ставимо у вимкнену духовку на пару хвилин, щоб сир розплавився. У мене готувалося півтори години. Виходить смачна та ситна страва. Смачного!!!