Всім привіт! Пропоную приготувати соус Теріякі, рецепт дуже простий, а соус дуже смачний! Соус підходить до м’яса, овочів, а також різноманітні види суші та ролів прикрашають цим соусом. Соус можна приготувати заздалегідь і зберігати у холодильнику. Соус виходить солоно – солодкий з імбирно – часниковими нотками.
Інгредієнти
- соєвий соус 200 мл
- вода 150 мл
- цукор 120 г
- мед 2 ст.л
- оцет яблучний 2 ст.л.
- часник 8 зубчик
- крохмаль картопляний 6 ч.л
- рослинна олія 2 ч.л
- корінь імбиру 50 г
Кроки
-
1. Три очищені корені імбиру на дрібній тертці. Крохмаль заливаємо водою і добре перемішуємо до однорідності.
2. У сотейнику з’єднуємо соєвий соус, цукор, мед, яблучний оцет, олію, імбир, розведений крохмаль, пропускаємо через прес часник. Все добре перемішуємо.
3. Відправляємо сотейник на плиту і при постійному помішуванні доводимо до кипіння. Після того, як соус закипить, помішуючи, варимо 1 хвилину. Знімаємо з плити та даємо охолонути.
4. Проціджуємо соус через сито.
Смачний соус готовий!
Усім приємного апетиту та відмінного настрою!