Білок – будівельний матеріал для клітин організму. Так як м’ясо не можна вживати в піст, необхідно заповнювати дефіцит тваринного білка рослинним. Це можуть бути бобові. Наприклад квасоля лобі . Одна порція лобі не тільки наситить вас, а й забезпечить цілий день комплексом речовин, необхідних організму.
Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля 6 шт
- баклажани 1 шт
- Болгарський перець 1 шт
- Квасоля Лобі 400 грамм
- цибуля ріпчаста 1 шт
- часник 2 зубчика
- рослинна олія 20 мл
Кроки
-
Приготування:
Очищаємо картоплю, часник та цибулю.
Нарізаємо кубиками картопля, болгарський перець та баклажан, подрібнюємо часник, шаткуємо цибулю, додаємо квасолю лобі (можна замінити на стручкову квасолю).
Викладаємо всі інгредієнти в каструлю, за бажанням дно можна збризкати олією. (Загалом, масло не вживають тільки ті, хто тримає суворий піст, наприклад, священики, а от мирянам включати масло в раціон не заборонено. Адже вживання оливкової олії в харчуванні покращує травлення.)
Солимо і додаємо півсклянки води.
Доводимо до кипіння та зменшуємо вогонь. Гасимо 30 хвилин, посипаємо зеленню і подаємо до столу.
Смачного!