Лобіо з червоної квасолі

Рецепт є густим рагом з тушкованої червоної квасолі з цибулею, волоськими горіхами і пажитником.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
Друк
  • Промити квасолю і залити холодною водою, залишити приблизно на 10 годин (за цей час квасоля набухне і збільшиться майже вдвічі).
    Квасолю промити. Укласти в каструлю і залити водою (води на 2 см більше, ніж квасолі).
    Поставити на плиту та довести до кипіння. Зняти піну.
    Продовжити варити на слабкому вогні близько 2 годин до готовності (квасоля має стати м’якою, але зберегти форму).
    Перелити 100 мл бульйону з каструлі з квасолею у чашку або склянку.
    Розімніть ⅓ квасолі товкачем.
    Цибулю дрібно нарізати.
    Нагріти сковороду з олією, додати подрібнену цибулю і обсмажити до готовності на слабкому вогні.
    Коли цибуля стане темно-золотистого кольору, додати томатну пасту.
    Додайте до обсмаженої цибулі квасолю (разом з рідиною), перемішайте і продовжуйте тушкувати на слабкому вогні ще 10 хвилин.
    Поки тушкується квасоля з цибулею:
    Змішайте і подрібніть у блендері або ступці волоські горіхи, червоний гострий перець, сіль, коріандр, пажитник, чабер, сіль, перець чорний мелений, винний оцет (2 ст.л.), імеретинський шафран та 100 мл бульйону.
    Отриману суміш додати до сковороди з квасолею. Перемішати. Продовжити тушкувати ще 3 хвилини.
    Зелень (кінзу та петрушку) дрібно нашаткувати.
    Вимкнути вогонь. Додайте подрібнену зелень до квасолі. Перемішати.
    Подавайте лобіо з червоної квасолі гарячим чи холодним.
    Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: