Всім привіт! Пропоную приготувати смачні котлети з гречки без м’яса та яєць. Вони відмінно поєднуються з овочевими салатами та консервованими овочами. Такі котлети ідеально в пост, а також як різноманітність для обіду або вечері. Готуються котлети легко та просто.
Інгредієнти
- гречана крупа 220 г
- вода 500 мл
- картопля очищена 350 г
- часник 3 зубчика
- спеції (у мене копчена паприка) 1 ч.л
- сіль за смаком
- рослинна олія 50 мл
Кроки
-
1. Промиваємо гречку під проточною водою. Кладемо в каструлю заливаємо водою, додаємо 1 ч. л і відправляємо на плиту. Помішуючи доводимо до кипіння і варимо доти, поки не випарується вся рідина.
2. Трем на дрібній тертці очищену картоплю, віджимаємо руками сік і додаємо до гречки, перемішуємо.
3. Трем на дрібній тертці цибулю. З”єднуємо з гречкою і картоплею цибулю, сіль за смаком, улюблені спеції 1 ч.л (у мене копчена паприка), пропускаємо через прес часник. Все перемішуємо і пюруємо занурювальним блендером до однорідної маси.
4. З маси формуємо котлети і смажимо на сковороді з рослинним маслом з двох сторін до рум’яності.
Котлети готові!
Усім приємного апетиту та відмінного настрою!