Смачне, ароматне та хрумке печиво.
Інгредієнти
- борошно пшеничне 70 г
- вершкове масло 60 г
- цукор 100 г
- яйце 1 шт
- кунжут 160 г
- розпушувач тіста 1 ч.л.
- сіль дрібка
- ванілін
Кроки
-
Борошно змішати з розпушувачем та ваніліном.
Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром і сіллю. Додати яйце і збивати до однорідної пишної маси приблизно 3-5 хвилин. Потім додати борошняну суміш і перемішати ложкою або лопаткою. Додати кунжут і знову перемішати. Тісто виходить густе та липке. Прибрати тісто в холодильник на 30 хвилин.
Лист застелити пергаментом.
Тісто викладати за допомогою ложки (я формувала кульки змоченими водою руками) на підготовлений лист на відстані не менше 5 см один від одного, т.к. при випіканні печиво збільшиться у розмірах. Змоченими водою руками надати печиву форму, трохи приплюснути зверху. Випікати в розігрітій духовці до 180С ~ 7-10 хвилин до золотистого кольору. Дати повністю охолонути і потім зняти з листа.
Смачного!