Любите картоплю? Тоді вам обов’язково потрібно знати, як приготувати смачні картопляні драники. Це один із класичних рецептів ніжних та хрумких картопляних оладок.
Інгредієнти
Порції: –+
- для рецепту
- Картопля 600 г.
- куряче яйце 1 шт.
- цибуля ріпчаста 1 шт
- крохмаль кукурудзяний 1 ст.л.
- сіль за смаком
- чорний перець за смаком
- лимонний сік 2 ст.л.
- олія для смаження 3 ст.л.
Кроки
-
Бульби картоплі необхідно очистити.
Натерти їх на середній терці.
Цибуля теж натерти на середній тертці (можна пропустити через м’ясорубку).
До суміші натертої картоплі та цибулі додати лимонний сік (щоб картопля не темніла). Перемішати.
Перекласти натерту картоплю на друшляк і віджати сік. Залишити на 10 хвилин, щоб стік картопляний сік.
Додайте яйце, сіль, чорний мелений перець та крохмаль (можна борошно). Перемішайте добре масу.
Розігрійте олію і столовою ложкою викладайте картопляну масу, формуйте круглі або овальні драники. Готуємо по 3-4 хвилини з кожного боку на середньому вогні (до золотистого кольору).
Драники готові!
Смачного!