Всім привіт! Пропоную приготувати коньяк на дубовій корі у домашніх умовах. Завжди приємно почастувати таким алкогольним напоєм гостей. Коньяк виходить міцним, насиченим, але м’яким і дуже легко п’ється.
Інгредієнти
- горілка 1 л
- кора дуба 2 ст.л.
- кардамон на кінчику ч.л
- горіх мускатний на кінчику ч.л
- гвоздика 1 шт
- цукор 1 ст.л.
Кроки
-
1. Для приготування коньяку можна використовувати горілку, спирт 40-45% або самогон без запаху. Кору дуба можна придбати в аптеці.
2. Кору дуба замочимо на 10 хвилин в окропі, потім воду зливаємо через сито, нам знадобиться тільки кора. Таким чином кора розпариться і добре віддасть дубильні речовини. Кору можна замінити рівною кількістю дубових чіпсів. Цукор розчинний у невеликій кількості горілки.
3. У банку кладемо кору дуба, гвоздику, кардамон, мускатний горіх і заливаємо горілкою. Потім додаємо сироп. Закриваємо кришкою і ставимо в темне місце при кімнатній температурі на два тижні. Настоювати можна більше двох тижнів, але не більше місяця, щоб горілка ввібрала з кори дуже багато дубильних речовин.
4. Через два тижні напій набуває насичений колір і аромат, тепер його потрібно профільтрувати. Для цього нам знадобиться ємність, сито і марля складена в 8 шарів. Напій фільтруємо і розливаємо по пляшках.
Приголомшливий коньяк готовий!
Усім гарного настрою та смачного коньяку!