Інгредієнти
Порції: –+
- рулька від задньої свинячої ноги 1 шт
- сіль
- свіжомелений перець
- паприка 10 г
- часник сушений 1 ч.л.
Кроки
-
Рулька має бути добре очищена.
Робимо глибокі проколи по всій рульці гострим довгим ножем.
У велику каструлю наливаємо холодної води, розчиняємо у ній сіль. Солі покласти стільки, щоб було, як пересолений суп, але не гірко-солоним.
У воду опустити рульку і залишити в холодному місці на ніч або на 8 годин.
Перед запіканням рульку витягнути на друшляк і дати стекти воді.
Обсушити паперовими рушниками.
Духовку розігріти до 200 градусів, верх-низ без конвекції.
Змішати сіль, перець, паприку, часник і додати трохи олії, щоб вийшла кашка.
Рульку обмазати сумішшю спецій, прямо руками, з усіх боків і навіть у проколах від ножа.
Покласти в рукав для запікання, закріпити кінці з двох сторін і зробити 1-2 проколу в рукаві, для виходу пари.
Запікати у рукаві 1 годину.
Потім рукав розрізати зверху і запікати ще 1 годину.
Подавати зі свіжими та запеченими овочами, квашеною капустою