Всім привіт, друзі! Сьогодні готуватимемо яскравий, з насиченим, пряним апельсиновим смаком, хрусткою скоринкою і ніжним м’якушем. Незважаючи на те, що в цьому рецепті немає молочки та яєць, він вийшов ніжним та дуже смачним. Щиро кажучи, ми з’їли його за один раз.
Інгредієнти
- цедра апельсина
- сік апельсиновий 150 мл
- цукор 100 гр.
- рослинна олія 100 мл.
- борошно 250 гр.
- розпушувач 2 ч.л.
- родзинки 100 гр.
Кроки
-
Приготування:
· Витискаємо сік. Мені знадобилося 1.5 великих апельсина, щоб вийшло 150 мл соку.
· Родзинки я заздалегідь промила
· Апельсиновий сік з’єднуємо з цукром, спеціями, я додала корицю, кардамон, мускатний горіх та трохи імбиру.
· Перемішую цю ароматну суміш і додаю олію рослинну, без запаху.
· Далі просіюємо борошно з розпушувачем. І замішуємо тісто. У результаті виходить, таке ароматне, кексове тісто. Тепер додаємо родзинки, цедру, можна додати горіхів і добре перемішуємо.
· Форма у мене велика, 22 см, краще для цієї кількості тіста взяти трохи менше. Застелили форму пергаментом і виливаю туди тісто. Злегка розподіляємо і ставимо у розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.
· Перевіряємо готовність шпажкою. Готовому пирогу даємо охолонути, посипаємо за бажанням цукровою пудрою і кличемо всіх до столу.
· Звичайно ж мій пиріг не встиг охолонути, бо такі шалені пахощі по дому!