Пиріжки з капустою та картоплею

Дуже смачне та просте у приготуванні дріжджове тісто. Підійде для смажених пиріжків із будь-якою начинкою.

Інгредієнти
Порції: +10
Кроки
Друк
  • Тісто для пиріжків:
    Змішати воду та молоко. Нагріти до кімнатної температури.
    Виливаємо в ємність для приготування опари.
    Додаємо цукор і сухі дріжджі, що швидко діють. Перемішуємо доки дріжджі не розчиняться.
    Додаємо 2 ст. л. з гіркою борошна.
    Перемішуємо до однорідного стану.
    Накриваємо ємність рушником та залишаємо приблизно на 15 хвилин. Повинна вийти опара з консистенцією рідкої сметани.
    Просіюємо в ємність для замішування тіста приблизно 600 г борошна. Додаємо сіль. Перемішуємо.

    Вливаємо у борошно поступово опару і одночасно замішуємо віночком тісто.
    Після додавання опари за необхідності (якщо тісто занадто рідке) додаємо борошно. У результаті повинна вийти в міру рухлива маса (липнутиме до рук).
    Для зручності замішування додаємо приблизно 30 мл. рослинної олії і продовжуємо вимішувати тісто протягом 10 хвилин.
    Чисту ємність змащуємо олією, поміщаємо в неї тісто, накриваємо рушником і прибираємо приблизно на 1 годину на вистоювання в тепле місце (ми використовуємо камеру мікрохвильової печі і поруч ставимо склянку з окропом).
    Обминаємо тісто і знову прибираємо у тепле місце на вистоювання (від 30 хвилин до 1 години).

    Начинка з капусти:
    Нарізаємо дрібним кубиком цибулю.
    Моркву натерти на велику тертку.
    Розігріти сковороду. Додати олію. Обсмажити цибулю та моркву до м’якості.
    Наріжте капусту. Додати щіпку солі та перемішати.
    Додати капусту в сковороду з цибулею та морквою. Тушкуємо приблизно 10 хвилин на середньому вогні.
    Помідор очистити від шкірки та нарізати кубиком.
    Додати помідор у капусту.
    Тушкуємо кілька хвилин і додаємо 1 ст.л. томатної пасти. Перемішуємо. Солі та перчимо за смаком. Перемішуємо.

    Тушкуємо ще хвилину і прибираємо з вогню і залишаємо остигати.
    Капуста для пиріжків готова.

    Начинка з картоплі:
    Картоплю почистити. Розрізати навпіл і відправити відварюватись. Відварюємо протягом 25 хвилин (час залежить від сорту картоплі).
    Зливаємо воду, додаємо шматочок вершкового масла. Готуємо пюре.
    Солимо за смаком.
    Цибулю нарізати дрібним кубиком. Обсмажуємо на вершковому маслі з додаванням рослинного до золотистого кольору.
    Відправляємо цибулю у пюре. Перемішуємо до однорідності.
    Картопляна начинка для пиріжків готова!

    Приготування пиріжків:
    Тісто обминаємо, розкочуємо в рулет і поділяємо на рівні частини (у нас виходить 20 частин).
    Якщо начинка за час вистоювання тіста не готова, то накриваємо тісто харчовою плівкою, щоб не завітрилося.
    Кожну частину тіста розкочуємо качалкою в рівномірне коло.
    У центр покладіть начинку (у нас смажена капуста та картопляне пюре). Защіпніть щільно край. Дайте пиріжкам 10 хвилин підійти (не забуваємо накривати харчовою плівкою).
    Смажимо пиріжки у фритюрі чи сковороді з високими бортами. Вогонь – повільний, періодично перевертаємо пиріжки (приблизно по 5 хвилин на бік), щоб вони не підгоріли.
    Пиріжки з капустою та картоплею готові!
    Смачного!
Поділитись з друзями
Рейтинг
( Поки що оцінок немає )
Залишити відповідь

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: