Всім привіт! Пропоную приготувати курку теріяки – дуже смачну і дуже просту в приготуванні страву. Ця страва сподобається любителям азіатської кухні. За цим рецептом у Вас вийде ніжне кисло – солодке куряче м’ясо у густому пряному соусі. І головне, на приготування цієї страви у вас піде мінімум часу.
Інгредієнти
- філе куряче 1 кг
- соєвий соус 100 мл
- вода 100 мл
- цукор 60 г
- мед 1 ст.л.
- оцет яблучний 1 ст.л.
- часник сушений 2 ч.л.
- імбир мелений 2 ч.л.
- крохмаль картопляний 3 ч.л.
- рослинна олія 1 ч.л.
- кунжут за бажанням
- сіль за смаком
Кроки
-
1.Для соусу: з’єднуємо соєвий соус, цукор, мед, яблучний оцет, гранульований часник, імбир мелений, рослинне масло. Окремо з’єднуємо воду і крохмаль, перемішуємо і додаємо до соусу. Все ще раз добре перемішуємо.
2. Куряче філе ретельно промиваємо, обтираємо паперовими рушниками, щоб не залишилося зайвої вологи. Нарізаємо філе величиною приблизно в 3 см. Курку солимо і перемішуємо.
3. Ставимо сковороду на плиту, наливаємо олію, розігріваємо. Кладемо куряче філе і обсмажуємо з двох сторін до рум’яності близько 3 хвилин з кожної сторони. Потім вливаємо в курку соус теріяки і при постійному помішуванні смажимо, доки соус не загусне. За цей час шматочки курки покриються апетитною карамельною скоринкою.
Курка в соусі Теріякі готова! Зверху за бажанням можна присипати кунжутом. Подавайте до столу з рисом або овочами та насолоджуйтесь неймовірно смачною та доступною стравою для кожного!