Тушонка в банках – не проблема! Готується дуже легко, а найголовніше, зберігається 3 роки без холодильника! тушонка в домашніх умовах: спробуйте один раз приготувати вдома і ви більше не купуватимете тушонку в магазині. А головне економія у 7 разів!
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тушонки
- М’ясо 30 кг
- лавровий лист 21 шт
- Чорний перець горошок 42 шт
- сіль за смаком
Кроки
-
М’ясо ріжемо кубиками.
-
Підготуємо банки. Для початку простерилізуємо їх. Я взяв трилітрові банки, але ви можете використати які вам зручно. На дно викладаємо лавровий лист, на одну трилітрову банку 3 лаврові листи та 6 горошин чорного перцю. І заповнюємо м’ясом, солимо до смаку. Закриваємо кришкою.
-
Беремо каструлю, на дно кладемо рушник, викладаємо банки та заливаємо водою. Варимо приблизно 5 годин.
-
Готову тушонку остудити і прибирати в темне місце. Це відмінний варіант для страв нашвидкуруч, наприклад можна приготувати макарони по-флотськи.
Смачного!