Картопляний салат – ситна страва, основним інгредієнтом якої є картопля. Такий салат можна подати як гарнір, і як самостійне блюдо. Спробуйте приготувати!
Інгредієнти
Порції: –+
- для рецепту
- Картопля ½ кг
- червоний салатний лук 1 шт
- зелень 1 пучок
- мариновані огірки 200 г
- для маринування цибулі
- цукор ½ ч.л.
- гаряча вода 100 мл
- сіль ½ ч.л.
- оцет яблучний 2 ст.л.
- Для салатной заправки:
- оцет яблучний 1 ст.л.
- Гірчиця 1 ч.л.
- лимонний сік 1 ст.л.
- сіль ½ ч.л.
- цукор ½ ч.л.
- свіжомелений перець 1 за смаком
- рослинна олія 4 ст.л.
Кроки
-
Картоплю відварюємо в мундирі, чистимо, ріжемо кубиками.
Огірки (у нас мариновані, але можна брати і свіжі, а можна частину свіжих та частину солоних) ріжемо кубиками.
Зелень (будь-яку за смаком) дрібно шаткуємо.
Надіслати нарізані овочі та зелень у салатник.
Цибулю нарізаємо кільцями та маринуємо.
Для цього залити цибулю окропом, додати цукор, сіль, оцет і залишити на 5 хвилин. Далі воду злити та цибулю відправити в салатник.
Приготувати заправку для салату: Змішати гірчицю, лимонний сік, оцет, цукор, сіль, чорний перець і рослинне масло.
Заправити салат.
Смачний, пісний картопляний салат готовий!
Смачного!