Всім привіт, друзі! Продовжуємо тему паски, і сьогодні готуватимемо сирну паску з маком. За цим рецептом виходить дуже вершкова паска з цікавим, яскравим, незвичайним смаком і готується вона дуже просто.
Інгредієнти
- Сир кисломолочний 450 гр.
- жовток яєчний 3 шт
- цукор 110 гр.
- вершкове масло 80 гр.
- вершки 100 гр.
- Мак 40 гр.
- цедра лимона
Кроки
-
Насамперед проваримо мак. Для цього мак висипаємо в сотейник, заливаємо водою та варимо на повільному вогні 30 хвилин. Потім відкидаємо мак на друшляк і даємо стекти зайвій рідині.
· Тепер проб’ємо мак блендером.
· Готуємо сирну масу. У сотейнику змішуємо 3 жовтки, вершкове масло, цукор, сир.
· Натираємо цедру лимона і ставимо її на вогонь і при постійному помішуванні доводимо до кипіння. При перших бульбашках знімаємо сотейник із вогню.
· Тепер до маку додаємо теплу сирну масу та добре пробиваємо блендером. Це робимо для того, щоб вона була ніжніша і однорідніша в результаті.
· Окремо збиваємо холодні жирні вершки, жирністю не менше 33%, до стійких піків. Тепер вмішуємо вершки в сирну ароматну масу, до об’єднання інгредієнтів.
· Пасочницю поставила в глибоку тарілку, всередину поклала марлю, я її звернула в 2 рази і тепер виливаємо сирну масу, зверху закрию краєчками марлі.
· Ставлю в холодильник на 24 години для того, щоб зайва рідина пішла. Я тричі підходила і зливала сироватку.
· Робимо прикрасу для нашої пасочки. Розтопила шоколад. Тут зовсім небагато буквально 50 грам. Розподіляю шоколад по верхівці паски, небагато шоколадних патьоків додамо. Ще в магазині біля будинку знайшла шоколадні маленькі яйця, і покладу в гніздечко і всю цю красу подаємо на Великдень.
Смачного.