Всім привіт, друзі! Готуємо з вами найніжніші булочки. Тісто саме собою виходить дуже смачним і ароматним, але ми додамо начинку і в результаті булочки виходити ще смачніше.
Інгредієнти
- молоко 100 мл.
- яйця 1 шт.
- борошно 300 гр.
- свіжі дріжджі 15 гр.
- цукор 25 гр.
- сіль 4 гр.
- вершкове масло 100 гр.
- шоколадна паста 50 гр.
- куряче яйце
Кроки
-
• Для початку зроблю опару. Тепле молоко виливаємо в миску, свіжі дріжджі додам до молока. Додаю цукор та пару ложок борошна від загальної кількості. Перемішую та залишаю на 10 хвилин.
• Через 10 хвилин на поверхні утворюються міхури, отже дріжджі активні. Додаю яйце та вершкове масло. Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури. Перемішую до об’єднання інгредієнтів. Далі додаю борошно, сіль і замішуємо тісто. Підпилюю стіл борошном і домішую тісто тут, до повної однорідності.
• Тісто виходить ніжним, приємним. Тепер відправляю тісто на вистоювання, приблизно на 40 хвилин-годину, в тепле місце.
• Обминаю та розкочую тісто у прямокутник, тепер змажу шоколадно-горіховою пастою
• Тепер сколюю один край тіста до середини, тепер поверх нього інший край тіста. І нарізаю на смужки, близько 5 см. На кожній смужці роблю 2 надрізи і заплітаю кіску. Далі згортаю кіску та складаю кожну у форму, у мене для капкейків. Так роблю із усім тістом.
• Залишаю на вистоювання ще на 40 хвилин. Потім змащу жовтком і відправляю в духовку розігріту до 200 градусів на 20 хвилин. Булочка даємо охолонути можна посипати цукровою пудрою. Смачного.