Нейтральний смак свіжого огірка, добре поєднується з морквою і картоплею корейською. Готується як “вогник”.
Інгредієнти
Порції: –+
- для салату
- Картопля 1 шт
- морква по-корейськи 200 г
- печериці 250 г
- огірок 1 шт
- перець болгарський ½ шт
- часник 1 зубчик
- майонез 150 г
- цукор ½ ч.л.
- коріандр ½ ч.л.
- оцет яблучний 1 ч.л.
- масло рослинне 2 ст.л.
- сіль дрібка
Кроки
-
1. Для картоплі корейською: картопля ( сорт картоплі, яка не сильно розварюється) мою, очищаю, тру на тертку для моркви по-корейськи. Добре промиваю картоплю, щоб вода була прозора, потім відварюю 3-4 хвилини. Після варіння відкину на друшляк.
2. Кладу картоплю в глибоку миску, додаю сіль, цукор, подрібнений часник, мелений коріандр, яблучний оцет, розігріваю в сковороді олію і поливаю картоплю, перемішую. Забираю в холодильник на 1 годину, щоб він настоявся.
3. Печериці промиваю, нарізаю на пластини, обсмажую на олії до золотистого кольору, сіль додаю в кінці.
4. Огірок та солодкий перець нарізаю соломкою.
5. Збираю салат на плоскій страві:
1й шар – смажені печериці, надаю форму полум’я, змащую майонезом;
2й шар – огірок + майонез;
3й шар – картопля корейською, викладаю смужками в одному напрямку;
4й шар – морква корейською, він повинен перекривати інші шари;
Наприкінці додаю пару смужок картоплі та червоного солодкого перцю, щоб було схоже на полум’я.