Курка у вершковому соусі – страва з доступних продуктів, яка добре поєднується з будь-яким гарніром: додає ніжності картопляному пюре. Робить більш вираженим смак вареного рису чи гречки.
Інгредієнти
Порції: –+
- для рецепту
- Курка (куряче філе, гомілка, стегно) 1 кг
- Вершки (10-20%) 500 мл
- часник 3 зубчик
- зелень петрушки, кропу 20 г
- Гострий мелений перець 1 за смаком
- суміш перців 1 за смаком
- паприка копченая 1 ч.л.
- сіль 1 за смаком
- олія для смаження 40 мл
Кроки
-
Куряче м’ясо промити, осушити. Натерти з кожного боку сіллю.
Розігрійте сковороду з олією. Вибирайте посуд діаметром не менше 27 см, щоб приготувати куряче м’ясо у вершковому соусі на сковороді у вигляді однієї порції.
На гарячу поверхню викладайте шматочки близько один до одного. Притискаємо кришкою меншого діаметра. Якщо розміри дозволяють, намагайтеся, щоб шматочки курки не стикалися. Інакше замість смаження курка гаситиметься.
На великому вогні підсмажте з різних боків шматочки курячого м’яса до утворення скоринки. Такий прийом дозволить запечатати сік усередині.
Після засмажку куряче м’ясо перекласти в тарілку та прибрати збоку.
Дрібно подрібнити часник. Обсмажити часник до легкого золотистого кольору в сковороді, в якій обсмажувалося куряче м’ясо.
Забрати вогонь до середнього і влити в сковороду вершки. Перемішуючи гасити до згущення вершків (вже через 2-3 хвилини після закипання вершків соус почне знаходити густу консистенцію).
Рецепт містить мінімум спецій. Посоліть вміст сковороди, додайте червоний мелений перець, суміш подрібнених перців, паприку. Перемішайте.
У сковороду перекласти куряче м’ясо. Накрити кришкою та гасити приблизно 10 хвилин.
Подрібніть зелень, додайте до сковороди. Перемішайте, вимикайте.
Курка у вершковому соусі готова!