Інгредієнти
Порції: –+
- Картопля (середня) 4 шт.
- нори 9 г
- сіль
- Перець
- олія
Кроки
-
Духовку одразу починаємо гріти до 180 градусів. Якщо готуємо на двох, то 2 дуже великі картоплини або 4 середні ріжемо так, як ви їх зазвичай ріжете для запікання. Я ріжу кубиками, як у суп.
-
Нори продаються у різному вигляді. Як мінімум, вони продаються у вигляді великих листів для загортання в них майбутніх ролів; і у вигляді чіпсів, тобто листків малої площі, обсмажених у кунжутній олії із сіллю. Використовувати можна будь-які.
-
Яким би видом у вас не були норі, їх потрібно подрібнити на крихту. Це можна зробити за допомогою блендера, якщо вийде, або за допомогою кавомолки. У кавомолці точно вийде більш крихітна крихта. Порошок вийде. А у блендері, якщо він взагалі впорається, вийдуть шматочки. І те, й інше підійде. Наше завдання – розподілити норі по нарізаній картоплі.
-
Висипаємо так чи інакше подрібнені водорості в миску з картоплею, додаємо сіль. Якщо хочемо, перець. І все добре перемішуємо.
-
Потім додаємо соняшникову, оливкову або кунжутну олію і знову добре перемішуємо.
-
Лист застилаємо антипригарним килимком, пергаментом з антипригарним покриттям або нічим не застилаємо – дивлячись, який у вас лист. Викладаємо на нього картоплю, розподіляємо її так, щоб вийшов один шар.
-
І відправляємо до духовки приблизно на півгодини або до появи на картоплі золотистої скоринки. У процесі запікання картоплю 2-3 рази перемішайте.
-
Приємного апетиту і не бійтеся експериментувати!