Пісні оладки на вівсяному молоці. Замість вівсяного можна використовувати інше рослинне молоко, скоригувавши при необхідності кількість борошна.
Інгредієнти
- молоко вівсяне 200-250 мл
- манна крупа 3 ст.л.
- борошно пшеничне 150 г
- сіль ½ ч.л.
- цукор 1-2 ст.л.
- розпушувач 2 ч.л.
- яблуко (за бажанням) 1-2 шт
- масло рослинне 2 ст.л.
- олія для смаження
- За бажанням
- родзинки або вял. журавлина або вял. вишня
Кроки
-
Залийте манку молоком та залиште хвилин на 10-15. Додайте сіль, цукор, борошно з розпушувачем, олію, розмішайте (ретельно вимішувати не потрібно, готуємо за принципом “змішати, але не збовтувати”). Додаємо, за бажанням, терте або дрібно порізане яблуко (з ним соковитіше) та/або в’ялені ягоди. Я готувала цього разу із яблуком. Ще раз розмішуємо. Смажимо на середньому вогні на олії по кілька хвилин з кожного боку. Смачного!