Дуже смачний і нескладний рецепт приготування пісних голубців із пекінської капусти з підливою.
Інгредієнти
Порції: –+
- капуста пекінська 1 шт
- рис ⅔ стакан
- цибуля ріпчаста 1 шт
- морква 1 шт
- томатний соус 2-3 ст.л.
- спеції за смаком
- сіль за смаком
Кроки
-
Рис добре промити і відварити у підсоленій воді до готовності.
-
З пекінської капусти акуратно зняти великі верхні листи. Зрізати товсту частину біля основи листа. Скласти в глибоку тарілку та залити окропом на 10-15 хвилин. Після цього воду злити.
-
Цибулю почистити і нарізати дрібно.
-
Моркву почистити та потерти на середню або дрібну тертку. За бажанням можна додати корінь селери, корінь петрушки та пастернак. Буде смачніше та корисніше. Їх також потерти на тій же тертці.
-
На сковороду налити олію, викласти порізану цибулю і обсмажити до м’якого стану. Додати потерті коріння і обсмажити все до м’якого стану овочів. Овочі можна трохи посолити.
-
У готовий рис висипати обсмажені овочі. Поперчити і можна додати інші спеції (мелені куркума, паприка тощо). Все добре перемішати до однорідного стану.
-
Лист пекінської капусти розкласти, покласти начинку (кількість залежить від розміру листа) і згорнути конвертом.
-
Згорнуті голубці скласти щільно на сковороду, залити соусом. Накрити кришкою та згасити на маленькому вогні 30-35 хвилин.