Дуже м’яка та соковита запіканка зі шматочками шинки “на зубок”. Дуже підходить для утилізації вареної картоплі, що залишилася. Шинку можна замінити на будь-яку ковбасу або взагалі робити без неї, тоді треба тільки запіканку відповідно приправити.
Інгредієнти
Порції: –+
Кроки
-
Картоплю очистити та натерти на дрібній терці. Шинку нарізати дрібними кубиками. Додати до картоплі.
Сир натерти дуже дрібно.
Відокремити яєчні білки від жовтків.
М’яке вершкове масло збити міксером, додаючи до нього по черзі жовтки і збиваючи до однорідної маси. Ввести масляну масу до картоплі та добре перемішати.
На цей момент можна включити духовку, щоб нагрівалася до 180°С.
Ретельно вимити віночки від міксера, щоб на них не залишилося жиру від масляної суміші, і збити білки до стійких піків. Обережно перемішати їх із картопляною сумішшю.
Форму для запіканок (у мене 34х24 см) змастити олією. Викласти картопляну масу у форму, акуратно розгладити. Посипати тертим сиром. Запікати 45 хвилин.