Незабаром Великдень та багато господарок шукають хороші та перевірені рецепти Паски для великоднього столу. І, звичайно, ті хто самі готують домашні паски намагаються приготувати їх за всіма правилами і прикрасити ошатною білою шапочкою глазурі. Багато хто навіть не уявляє смак паски без глазурі – настільки це невід’ємний компонент паски!
І я хочу вам запропонувати цукрову глазур на желатині без яєць, яка, як на мене, може стати для вас ідеальною заміною класичної білкової глазурі! Оскільки у класичної білкової глазурі є деякі недоліки у вигляді того, що після застигання вона стає дуже ламкою і тендітною, сильно кришиться, то глазур на желатині повністю позбавлена всіх цих недоліків – у неї суцільні плюси і переваги! Ця глазур не кришиться при нарізуванні, не липне, абсолютно безпечна, тому що не містить яєць, глянсова, біла і дуже смачна.
Ну що, готуємо?
- желатин 1 ч. л. з гіркою
- Вода (1) 2 ст.л.
- цукор 180 г
- Вода (2) 4 ст.л.
- сік лимона 1 ч.л.
-
У миску насипаємо желатин і додаємо 2 столові ложки води.
-
Перемішуємо та залишаємо набухати на 20-30 хвилин.
-
Варимо цукровий сироп.
У каструльку наливаємо 4 столові ложки води і насипаємо цукор. -
Доводимо сироп до кипіння та повного розчинення кристаликів цукру. Кип’ятити сироп не потрібно: щойно цукор розчинився, знімаємо з вогню.
-
У гарячий сироп додаємо набряклий желатин і перемішуємо.
-
Починаємо збивати гарячий сироп міксером.
-
Він почне біліти і поступово густіти.
-
У процесі збивання додаємо 1 чайну ложку лимонного соку та продовжуємо збивати.
-
Збиваємо сироп до бажаної густини. У мене на збивання пішло близько 5 хвилин, орієнтуйтесь по консистенції глазурі.
-
Наносимо глазур на охолілі паски за допомогою пензлика або ложки.
-
Можна нанести глазур у вигляді гарної шапочки.
-
Також можна зробити гарні патьоки.
-
Наша цукрова глазур готова!
-
Смачних вам пасок та радісного Великодня!