Солодкий, здобний, повітряний, м’який святковий калач
Інгредієнти
Порції: –+
- молоко 500 мл
- цукор 100 г
- дріжджі 30 г
- сіль 1 дрібка
- яйця 1 шт
- вершкове масло 80 г
- Ром 20 мл
- Пшеничне борошно 900 г
- Мак 1 ч.л.
- Соняшникова олія 1 ст.л.
Кроки
-
Насамперед у чашу хлібопічки відправляємо молоко, дріжджі, цукор, сіль, яйце, ром, вершкове масло, пшеничне борошно.
-
Замішуємо тісто і залишаємо його підходити на годину.
-
Після чого стіл змащуємо соняшниковою олією і обминаємо тісто.
-
Потім тісто ділимо на 4 частини та розкочуємо в тонкі ковбаски.
-
Потім ковбаски з тіста переплітаємо і викладаємо на лист застелений пергаментним папером.
-
Змащуємо молоком, посипаємо маком, накриваємо плівкою і залишаємо підніматися на 20 хвилин.
-
Потім прибираємо плівку і відправляємо в духовку при 180 градусах на 40 хвилин.