Пряний новорічний кекс із сухофруктами
Інгредієнти
Порції: –+
- Пшеничне борошно 600 г
- вершкове масло 350 г
- молоко 200 мл
- Дріжджі 50 г
- ванільний цукор 1 ч.л.
- кориця 1 ч.л.
- Імбир 1 ч.л.
- Кардамон 3 шт
- цукрова пудра 200 г
- родзинки 100 г
- курага 100 г
- цукати 100 г
- журавлина 100 г
- лимон 1 шт
- апельсин 1 шт
- Єгермейстер 100 мл
Кроки
-
Насамперед сухофрукти, спеції та цедру відправляємо в харчову ємність.
-
Після чого в миску відправляємо молоко, цукор, дріжджі, борошно і ложкою замішуємо тісто.
-
Потім до тіста додаємо ванільний цукор, розтоплене вершкове масло і вимішуємо тісто.
-
Потім у тісто відправляємо сухофрукти та втручаємо їх у тісто.
-
Після чого тісто відправляємо в миску, накриваємо плівкою і залишаємо на 2 години.
-
Коли все приготовлене тісто ділимо на 3 частини та розкочуємо в тонкий пласт.
-
На тесті робимо поглиблення та згортаємо штольню.
-
Накриваємо штолени плівкою і залишаємо підніматися на 20 хвилин.
-
Коли штолени підійшли відправляємо в духовку розігріту до 180 градусів на 1 годину.
-
Потім штолени змащуємо розтопленим вершковим маслом, посипаємо цукровою пудрою.
-
Загортаємо в пергаментний папір, потім у фольгу і залишаємо їх відпочивати на кілька діб.