Пасхальний кекс – дуже проста випічка, гідна святкового столу. Якщо ви не особливо вмієте працювати з дріжджовим тістом, хочете заощадити час або урізноманітнити пасхальний стіл – цей рецепт для вас.
Інгредієнти
Порції: –+
- Для тесту:
- Борошно 200 г
- цукор 250 г
- яйця 3 шт
- Сир кисломолочний 250 г
- вершкове масло 100 г
- ванільний цукор 10 г
- розпушувач тіста 12 г
- курага 50 г
- родзинки 50 г
- Для глазурі:
- яєчний білок 1 шт
- цукрова пудра 50 г
- Для прикраси:
- кондитерське посипання 10 г
Кроки
-
Підготуємо всі інгредієнти. Курагу і родзинки заллємо окропом і залишимо на 15 хвилин, після чого злити воду і рушником просушити сухофрукти. Для приготування тіста вершкове масло (кімнатної температури) з’єднаємо з цукром і збити міксером на високій швидкості до білого. Сир перетріть через сито або проб’ємо блендером, додамо в вершково-цукрову масу сир, ванільний цукор і все перемішаємо. Додаємо по одному яйцю, перемішуємо. В масу просіюємо борошно з розпушувачем та замішуємо тісто середньої консистенції. Родзинки з курагою обваляємо в борошні і введемо в тісто, перемішаємо. Тісто переносимо у форму для випічки та відправляємо в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 40 – 45 хвилин. Готовий кекс дістаємо з духовки та даємо йому охолонути до теплого стану. Виймаємо кекс-пасок з форми і готуємо глазур. Білок одного яйця збиваємо із цукровою пудрою до стійких піків. Наносимо глазур на кекс-пасок за допомогою ложки або кулінарної кисті. Зверху прикрашаємо за бажанням, я використала кондитерську посипку та великодні прикраси. Швидкий, вологий, ароматний та дуже смачний кекс-пасок готовий! Докладніший рецепт приготування дивіться на відео. Світлого свята Великодня!